Sprekend boek gaat online

0
160

Stichting het Sprekende Boek is een initiatief opgezet voor motorisch en meervoudige gehandicapte kinderen. Deze kinderen zijn zelf niet in staat om een boek te pakken en hierin te lezen, te bladeren en er plezier aan te beleven. Stichting het Sprekende Boek wil deze kinderen helpen toegang te krijgen tot kinderboeken. Dit willen zij realiseren door de kinderboeken elektronisch beschikbaar te maken. Momenteel zijn er al Sprekende Boeken op Cd-rom beschikbaar via de mediatheken van een tweetal Mytylscholen en kinderdagverblijven. Stichting het Sprekend Boek wil de mogelijkheden uitbreiden door kinderen ook de gelegenheid te geven thuis een sprekend boek te lezen en niet alleen op school.

Stichting het Sprekend Boek opent 24 september de online bibliotheek met sprekende boeken. Gerda Havertong zal de opening verzorgen. Stichting Sprekend Boek is opgezet voor kinderen met een motorische en meervoudige handicap. Vaak kunnen deze kinderen niet zelf een boek pakken en erin bladeren. Daarom gaat de stichting de kinderboeken elektronisch beschikbaar maken. De lancering van de website vindt plaats op 24 september om 15.00. Cybersoek, Timorplein 22, Amsterdam.De website van Het Sprekend boek zal een paar sprekende boeken vrij aanbieden en verder via een abonnementsysteem. Hier kunnen ouders en/of instellingen zich voor een vastliggende periode abonneren. De website zal in september worden gelanceerd door middel van een evenement. Het uitleensysteem zal worden gekoppeld aan een interactieve website met mogelijkheden om bijvoorbeeld meer informatie over auteurs en illustratoren te geven, plaatsen van artikelen over lezen, tips over samen lezen met een kind, forum om ideeen met elkaar uit te wisselen en tips over het maken van een eigen Sprekend Boek.


Stichting het Sprekend Boek
Eelke Verschuur
info@hetsprekendboek.nl

www.hetsprekendboek.nl
Vorig artikelHoe moet u kwaliteit zichtbaar maken?
Volgend artikelBegeleiding voor reis naar Australie gezocht!
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.