Stichting Downsyndroom (SDS) bestaat 20 jaar

Array

Stichting Downsyndroom bestaat 20 jaar. In maart vierden we dit al met een extra feestelijke Wereld Downsyndroomdag in Bussum. In november volgt een bijzonder symposium voor zowel professionals als ouders. We staan dan stil bij de ontwikkelingen in de afgelopen 20 jaar.

Stichting Downsyndroom houdt op vrijdag 21 en zaterdag 22 november een groot symposium ter gelegenheid van haar twintigjarig bestaan. De SDS wil laten zien hoeveel kennis en expertise op het gebied van Downsyndroom er sinds 1988 in ons land is opgebouwd – onder invloed van en dankzij de SDS.
Onder de titel ‘Downsyndroom in Nederland na 20 jaar SDS; Perspectieven in medische zorg, Early Intervention en onderwijs’ presenteert de SDS in het faculteitsgebouw van het Erasmus Universitair Medisch Centrum te Rotterdam op vrijdag 21 november een uitgebreid programma voor professionals, zoals (kinder)artsen, gynaecologen, klinisch genetici, AVG’s, verloskundigen, fysiotherapeuten, logopedisten, huisartsen, psychologen en (ortho)pedagogen. Het programma op zaterdag 22 november is primair bedoeld voor ouders.
Het symposium richt zich op de ontwikkelingen in Nederland. De SDS heeft daarom een keur aan Nederlandstalige sprekers uitgenodigd. De toppers op hun vakgebied. In die zin is dit symposium een ‘must’ voor iedereen die zich op de hoogte wil stellen van de actuele situatie rond Downsyndroom anno 2008. Voor de vrijdag is voorzien in de mogelijkheid van accreditatie vanuit de beroepsorganisaties van de betreffende professionals. Het symposium wordt georganiseerd door de SDS in samenwerking met het Erasmus MC. Vrijdag zal mr. Anton Westerlaken, lid van de Raad van Bestuur Erasmus MC, de bezoekers welkom heten. Accreditatie is aangevraagd bij de NVAVG, NVK, NVOG, KNOV en VKGN (medische professionals) en bij de NIP, NVO en FGZP (pedagogen, psychologen). Tevens voor de beroepsgroepen van  fysiotherapeuten, logopedisten en huisartsen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen