Game voor meer begrip jonge hartpatiënten

Array

Jump, het jeugdfonds van de Nederlandse Hartstichting, lanceert een online game voor kinderen van 9 t/m 12 jaar met een aangeboren hartafwijking. Door samen met een vriend of vriendin de game te spelen, kan het kind spelenderwijs uitleg geven over de gevolgen van zijn of haar hartafwijking in het dagelijks leven. Dit bevordert het begrip tussen jonge hartpatienten en hun leeftijdgenootjes. De game is te spelen op www.heartjump.nl/jumpgame.


Een aangeboren hartafwijking is meestal onzichtbaar. Een kind met een hartafwijking ziet er ‘gewoon’ uit. Toch ervaart het kind vaak belemmeringen waar hij of zij rekening mee moet houden, bijvoorbeeld minder uithoudingsvermogen. Hierdoor kan het niet of met mate meedoen aan gymlessen en sport. Andere kinderen hebben hier niet altijd begrip voor, omdat zij vaak niet weten wat er precies aan de hand is. Uit onderzoek blijkt dat een interactief computerspelletje het kind een startpunt geeft om te praten over zijn of haar aandoening met leeftijdsgenoten ook als het normaal het onderwerp wil vermijden. Het samen spelen van een game kan hierdoor een brug slaan tussen kinderen met en zonder hartafwijking.


In de game moeten Daan, een jongen met een hartafwijking, en zijn vriendin Saar samenwerken om de stad van een gevaarlijk virus te redden. In een ziekenhuis ontsnapt een gas met het gevaarlijke virus. Doordat Daan veel in het ziekenhuis heeft gelegen, kent hij er goed de weg. Zijn energie is echter snel op en moet door medicijnen die in het spel zijn te vinden, opgepept worden. Saar kan sneller en langer rennen en klimmen, maar heeft Daan nodig om de weg te vinden. In het spel zitten diverse minigames, o.a. over de bouw van het hart.


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen