Ketenzorg aan COPD patiënten staat centraal op 12 december

Array

Recente ontwikkelingen in onderzoek,veld en beleid van copd-ketenzorg, dat is de titel van het congres dat het Julius Centrum organiseert samen met vele andere partijen uit het COPD-veld. Wij hopen op een even grote opkomst als vorig jaar (ca. 125 deelnemers) van de kant van COPD-verpleegkundigen, huisartsen, praktijk ondersteuners, huisartsen, longartsen, medisch adviseurs van zorgverzekeraars en medewerkers van beleidsinstanties.

De Canadese hoogleraar Jean Bourbeau opent het congres. Hij is een wereldberoemde expert in self management voor COPD patienten en adviseert in vele landen initiatieven. Daarna presenteren acht sprekers uit onderzoeksgroepen en netwerkorganisaties hun vorderingen in het afgelopen jaar met geïntegreerde COPD-zorg. Hierachter som ik de plaatsnamen en de sprekers op van de groepen: Utrecht (Jaap Trappenburg, Martijn Spruit, Marjolein Rebel), Twente (Jos van der Palen), Nijmegen (Erik Bisschoff), Maastricht (Stefan Perdok, Geertjan Wesseling) en Zutphen (Ernst Lammers).

Over de stand van zaken met keten-DBC’s voor COPD-patienten spreekt Prof. dr. Reinout van Schilfgaarde, voorzitter Stichting Keten kwaliteit COPD. Vorig jaar waardeerden de deelnemers het congres hoog, omdat ze in één dag op de hoogte raakten van alle recente ontwikkelingen, in Den haag en in het veld, met COPD ketenzorg. Wil je naar dit congres? Surf dan naar www.integratedcare.nl , klik door op nascholing en meld je aan.


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen