PICDEM Touch Sense 2 voor het realiseren van applicaties met capacitieve aanraaksensoren

0
205

Microchip heeft nu een nieuw demonstratiebord PICDEM Touch Sense 2 voor het realiseren van applicaties met capacitieve aanraaksensoren. Het gebruiksvriendelijke pakket wordt geleverd met de licentievrije SDK (Software Development Kit) mTouch Sensing Solution. De print is uitgerust met een 16-bits microcontroller PIC24FJ256GB110. Deze is voorzien van een geïntegreerde CTMU (Charge Time Measurement Unit) waarop rechtstreeks capacitieve aanraakelementen kunnen worden aangesloten. Hij maakt tevens deel uit van de eerste 16-bit MCU-serie op de markt met USB On-The-Go-functionaliteit (OTG).


Samen vormen de module en bijbehorende materialen een compleet platform voor het implementeren van aanraakgevoelige toepassingen op basis van capacitieve detectie zonder dat daarvoor externe componenten nodig zijn. Ontwerpers profiteren bovendien van de ruime hoeveelheid periferie in de PIC24FJ256GB110-serie, het 256 Kbyte grote flash-geheugen en het brede portfolio aan routinebibliotheken die tegen lage kosten of geheel kosteloos beschikbaar zijn. Zij kunnen zo een enkele MCU gebruiken om op een economische manier een groot scala aan extra bedieningsfuncties te implementeren, zoals aanraakschermen met QVGA-resolutie, spraakmeldingen en USB-connectiviteit.


Veel van de huidige toepassingen passen capacitieve aanraakgevoelige bedieningscomponenten toe, in de consumentenelektronica, de industrie en de voertuigtechniek, maar ook in huishoudelijke apparatuur en medische instrumenten. Dat gebeurt om diverse redenen, zoals esthetiek, onderhoud, kosten en hygiene.
Het demonstratiebord bouwt voort op de ontwikkelhulpmiddelen in het mTouch-pakket voor 8-bit PIC-microcontrollers. Zo kan onder andere worden gewerkt met capacitief werkende, aanraakgevoelige schakelaars en schuifregelaars. Dit stelt ontwerpers in staat om deze interfaces in hun applicatie te evalueren. Ook profiteren zij van het Windows-gebaseerde diagnoseprogramma mTouch en van de eenvoudig te gebruiken GUI (Graphical User Interface) die deel uitmaakt van de SDK in de mTouch Sensing Solution.
Verder wordt het bord geleverd met routinebibliotheken, broncode en andere ondersteunende materialen die de ontwikkeltijd verkorten en de kosten van het ontwerp reduceren.


De PICDEM Touch Sense 2  is verkrijgbaar via www.microchipdirect.com.