Maagzuurremmer voor kinderen op de markt

Array

AstraZeneca heeft een maagzuurremmer speciaal voor kinderen van 1 tot 11 jaar ontwikkeld: Nexium. De werkzame stof is esomeprazol. Het zakje bevat een poeder met een lichtzoete smaak en kan met een vloeistof worden gemengd. Kinderen kunnen het gemakkelijk innemen. Nexium dient vanwege de beperkte wervaring vooralsnog niet bij kinderen onder de twaalf jaar te worden toegepast.


Het werkzame bestanddeel van dit geneesmiddel remt de productie van maagzuur.

 

Toepassing

– ter voorkoming van heroptreden van maagzweer;
– ter voorkoming van heroptreden van een zweer van de twaalfvingerige darm;
– behandeling van een zweer van de twaalfvingerige darm;
– behandeling van een maagzweer;
– ontsteking van de slokdarm door oprisping van maagzuur.

Contra indicaties

– overgevoeligheid voor lansoprazol.


Het geneesmiddel wordt over het algemeen goed verdragen. Soms treden ongewenste bijverschijnselen op zoals:
– hoofdpijn;
– misselijkheid;
– diarree;
– verstopping;
– winderigheid.

Uit onderzoek had zo’n 2 procent van de kinderen in de leeftijdsgroep van 3 tot 9 jaar wekelijks klachten. Maagzuurklachten kunnen eet- en slaapgewoonten van kinderen beïnvloeden. Bovendien kunnen deze kinderen veel hinder ondervinden van de klachten, als ze spelen of sporten bijvoorbeeld. Het kan hen in een isolement brengen. Het heeft ook een grote invloed op het hele gezin.

Uit onderzoek blijkt dat 9 van de10 patientjes baat heeft bij Nexium.


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen