Oplossing herstart reactor Petten in het vizier

Array

Nuclear Research and consultancy Group (NRG) heeft geconcludeerd wat de oorzaak is van de vervormingen en het gasbellenspoor in het primair koelwatersysteem van de Hoge Flux Reactor (HFR). NRG richt zich op verdere uitwerking van een oplossing die een herstart van de HFR mogelijk maakt. De uitvoering van de herstelwerkzaamheden duurt in elk geval tot het eind van de maand november, waardoor de bestralingscyclus van november vervalt.

 

Oorzaak

NRG heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de oorzaak van de vervormingen en het gasbellenspoor in het primair koelwatersysteem van de HFR. NRG heeft op basis van dit onderzoek geconcludeerd dat de vervormingen en het gasbellenspoor in het primair koelwatersysteem veroorzaakt worden door corrosie aan de betonzijde van de leidingen. Deze corrosie heeft tot gevolg gehad dat het leidingmateriaal is aangetast.

 

Oplossing

Een aantal teams werkt parallel aan mogelijkheden om de leidingen in het primaire koelwatersysteem te repareren. NRG heeft hiervoor eigen specialisten en experts uit binnen- en buitenland ingeschakeld. Op dit moment zijn er twee mogelijke opties voor reparatie.

 

De eerste mogelijkheid bestaat uit het verwijderen van het leidingdeel waar de vervorming is geconstateerd en vervolgens het herstellen van de leidingwand.

De tweede mogelijkheid bestaat uit het inbrengen van een huls aan de binnenzijde van de leiding, waardoor als het ware een nieuwe leidingwand ontstaat.

 

NRG spreekt op dit moment met enkele leveranciers over de uitvoering van deze oplossingen. NRG verwacht binnen een week opdracht te kunnen geven voor het definitieve ontwerp en de uitvoering van de reparatie. Zodra het ontwerp gereed is, kan de uitvoering van de reparatie definitief gepland worden. NRG en betrokken leveranciers zetten alles op alles om de HFR snel in bedrijf te krijgen.

 


Bestralingscyclus november vervalt

De uitvoering van de herstelwerkzaamheden zal in elk geval tot eind november duren. Dit heeft ertoe geleid dat NRG heeft besloten om de bestralingscyclus van november (25 oktober tot 23 november) te laten vervallen.

 

De gevolgen hiervan zullen merkbaar zijn op de markt voor medische isotopen. NRG heeft vrijwel dagelijks contact met haar klanten over de voortgang en assisteert hen bij het zoeken naar alternatieve leveringsmogelijkheden. NRG heeft eveneens veelvuldig contact met de andere reactoren die isotopen produceren over de mogelijkheden om productieschema’s aan te passen. De gevolgen voor de onderzoeksprogramma’s worden nader vastgesteld, NRG’s partners zijn hiervan op de hoogte gesteld.


Bron: NRG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen