Patientenstop Thuiszorgaanbieders Sensire en Thuiszorg Groningen opgeheven

Thuiszorgaanbieders Sensire en Thuiszorg Groningen hebben hun patientenstop opgeheven. Dat maakten zorgverzekeraar Menzis en de overkoepelende zorginstelling Meavita woensdag bekend. Beide thuiszorginstellingen namen vanaf juni geen nieuwe patienten meer aan, omdat het afgesproken zorgbudget van Menzis niet toereikend was om de groeiende vraag naar thuiszorg te dekken.

Zorginstelling Meavita, waar beide zorgaanbieders onder vallen, is na maandenlang overleg met Menzis een verhoging van het budget voor 2008 overeengekomen.

Zorgaanbieders Thuiszorg Groningen en Sensire ontvangen aanvullende middelen op hun bestaande budget 2008 om aan de sterk gestegen zorgvraag in de regio’s te kunnen voldoen. Na een overlegperiode van enkele maanden zijn de partijen dit overeengekomen met Zorgkantoor Menzis. ‘Wij zijn blij dat wij vanaf vandaag de zorg aan klanten weer op vertrouwde wijze kunnen voortzetten’, aldus Leo Markensteijn, bestuursvoorzitter Meavita Nederland waar beide organisaties onderdeel van uitmaken. De gemaakte afspraak geldt voor 2008. De levering van zorg over 2009 wordt door zorgkantoor Menzis aan de hand van een aanbesteding gedaan. Dit wordt binnenkort in gang gezet. Thuiszorg Groningen en Sensire kondigden deze zomer een zorgstop af omdat veel klanten bij hen om zorg vroegen. Door deze sterke stijging in de zorgvraag werd veel zorg boven de gemaakte productieafspraken geleverd. Menzis tekende hier bezwaar tegen aan. Op verzoek van de rechter hebben partijen gezocht naar een oplossing. Die is nu gevonden. Bestaande klanten kunnen, ook bij een gewijzigde indicatie, zorg blijven ontvangen. Nieuwe klanten kunnen zich aanmelden en worden volgens de bestaande afspraken met Menzis bij Thuiszorg Groningen, Sensire of door een andere zorgaanbieder in de betreffende regio geholpen.

Bron: Medisch Contact

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen