Mixtard® 30 Per 1 oktober uit het assortiment

Array

De insuline Mixtard® 30 is per 1 oktober 2008 niet meer leverbaar. Novo Nordisk biedt een moderne insulinemix als alternatief, waarbij u uw huidige insulinepen kunt blijven gebruiken. Neem contact op met uw behandelaar zodat u tijdig een andere insuline heeft die het beste op uw behoefte aansluit.

Voor medische professionals: www.diabetesbehandelaar.nl


Waarom stopt de levering van Mixtard® 30
Mixtard® 30 is een zogenaamde humane insulinemix. Humane insuline is precies gelijk aan de insuline die normaal in het lichaam voorkomt, vandaar de aanduiding ‘humaan’. Dit soort insulines kan sinds de 80-er jaren gemaakt worden en Mixtard® stamt ook uit die tijd. De ontwikkeling van insulines is sindsdien uiteraard verder gegaan. Door kleine aanpassingen is met de jaren bereikt dat we meer invloed kunnen uitoefenen op de snelheid, de duur en de mate van werking. Allemaal met als doel om een nog betere controle te krijgen over de diabetes. De insulines die hiervan het resultaat zijn, noemen we moderne
insulines. In 2002 introduceerden wij NovoMix® 30, een moderne insulinemix. Vele mensen zijn inmiddels overgestapt van Mixtard® 30 naar NovoMix® 30.

Veel gestelde vragen

1. Ik gebruik momenteel Mixtard® 30. Wat moet ik doen?
Wij raden u aan contact op te nemen met uw behandelaar om te bespreken welke insuline het beste op uw behoefte aansluit.

2. Waarom stopt de levering van Mixtard® 30?
Novo Nordisk is de firma die het grootste assortiment insulines op de markt brengt. Zoals alle bedrijven passen wij van tijd tot tijd ons assortiment aan. Omdat steeds minder patienten Mixtard® 30 gebruiken hebben wij besloten het product van de markt te nemen. Daarnaast hebben wij een alternatief. De moderne insulinemix, NovoMix® 30, sluit aan bij de behoeften van de huidige Mixtard® 30 gebruikers. Raadpleeg uw behandelaar voor meer informatie.

3. Kan ik de Mixtard® 30 die ik heb gewoon opgebruiken?
Ja. Overleg wel met uw behandelaar over tijdig overstappen op een andere insuline.

4. Welke insuline moet ik gaan gebruiken in plaats van Mixtard® 30?
U kunt het beste met uw behandelaar overleggen hoe over te stappen naar een andere insuline.

5. Moet ik bij het overstappen een ander pensysteem gaan gebruiken?
Nee, dat hoeft niet. Er zijn moderne insulines die geschikt zijn voor uw huidige pensysteem. U kunt uw behandelaar vragen daar rekening mee te houden.


Bron: Novo Nordisk

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen