Nog voor Hoefsmit is aangetreden, speculeert Emmeloorder wethouder Zeilstra al over een fusie met Antioniusziekenhuis Sneek

Array

Het Antoniusziekenhuis in Sneek wordt genoemd als beoogd fusiepartner van het Emmeloorder ziekenhuis, zo laat Wethouder Zeilstra aan het Friesch Dagblad weten. En met dat interview loopt de Emmeloorder wethouder Zeilstra flink op de zaken vooruit. De Raad van bestuur besliste afgelopen vrijdag dat eravren interimmer Hoefsmit de kwestie van de IJsselmeerziekenhuizen moet aanpakken. De Raad van Toezicht neemt tot maandag de taken van de weggestuurde bestuursvoorzitter waar. Hoefsmit treedt aanstaande maandag aan als aan interim-bestuursvoorzitter van de IJsselmeerziekenhuizen. Hij zal bekijken of een fusie een reeele optie is.


Ook al is de situatie van de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord verre van rooskleurig: Gesloten operatiekamers, een miljoenentekort. Een fusie met het Antoniusziekenhuis in Sneek lijkt dan ook de uitkomst, meent wethouder Foeke Zeilstra uit Emmeloord.

Toch is de reactie en expansiedrift van de wethouder te begrijpen.

 

In juni van dit jaar liet hij al weten, te hopen op nieuwe zorginstellingen in zijn gemeente. “De komst van nieuwe zorginstellingen is niet alleen belangrijk voor het aanbod aan zorg, maar ook voor de toename van MBO-en HBO-banen. Zorg is een sector met veel economische potentie!” Toen al liet hij weten dat hij het lastig vond dat er twee ziekenhuizen in zijn gemeente gevestigd zijn: “Lastig in Noordoostpolder is de verdeeldheid in de eerstelijnsgezondheidszorg. Huisartsen bijvoorbeeld werken in individuele praktijken en denken verschillend over de samenwerking met de diverse ziekenhuizen in de regio. En dan hebben we ook nog twee ziekenhuizen die poliklinische zorg in Emmeloord aanbieden”.

Het Antonius heeft al een polikliniek in Emmeloord en breidt haar activiteiten gaandeweg uit. In het interview met het Friesch Dagblad laat Zeilstra weten dat hij het zelfs niet uitsluit dat het huidige pand van het ziekenhuis op den duur door het Antonius in gebruik kan worden genomen. En zet hij de zaken op scherp.
,,Deze nieuwe situatie biedt volgens Zeilstra kansen om de zorg te verbeteren en hij verwacht dat het plaatje er over een paar maanden heel anders uitziet.’’ Wethouder Zeilstra zet zelf in op een fusie met Sneek, de vestiging in Lelystad ziet hij samengaan met het Flevoziekenhuis in Almere. Zeilstra ziet een duidelijke tendens, het Antonius geniet in de regio veel vertrouwen.’’ Toch lieten de inwoners van de Flevopolder afgelopen week nog weten dat zij veel vertrouwen in de artsen van de IJsselmeerziekenhuizen hebben.
Gelukkig is woordvoerder Joost Wijnbergen van het Antonius verstandig, hij wacht een gesprek met andere ziekenhuizen en zorgverzekeraars af voordat hij in wil gaan op de mogelijkheden die de huidige crisis biedt.
De Raad van Toezicht van de IJsselmeerziekenhuizen gaan vanzelfsprekend niet in op vragen over de huidige situatie en de mogelijkheden voor verregaande samenwerking met het Antonius ziekenhuis of andere partners.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen