AD signaleert foute oogmeting door opticiens

Array

Oogmetingen bij opticiens zijn niet altijd even secuur. Dat concludeert dagblad het AD in zijn Nationale Opticientest. De krant bezocht veertig brillenwinkels verspreid over het land en constateerde dat in 25 procent van deze zaken de oogmeting verkeerd was.


Dat zijn de voornaamste conclusies uit de Nationale Opticientest van het AD. Een verslaggever van de krant bezocht samen met een brilbehoevende proefpersoon veertig brillenwinkels, verspreid door het land. In zo’n 25 procent van deze zaken is de oogmeting verkeerd. Dat wil zeggen dat de gemeten sterkte een half punt of meer verschilt van de sterkte die de proefpersoon werkelijk nodig heeft. De werkelijke sterkte is overigens vastgesteld door twee experts – die ook door de brancheorganisatie van opticiens, de NUVO als onafhankelijk zijn bestempeld. ‘Foute’ oogmetingen in de AD-test zijn veelal te hoog. Een bril met teveel sterkte kan leiden tot hoofdpijn, zegt Frans Hiddema, directeur van het Oogziekenhuis Rotterdam.Bekijk hier de Opticientest van het AD.


De beste brillenwinkel uit de test is Verboon uit Woerden, de slechtste Kijkgroep Krispijn uit Dordrecht.

Bron: ANP


Bron: AD

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen