Oktober is borstkanker maand

Array

Het is weer bijna oktober tijd voor ROZE. Het logo van Medicalfacts is de hele maand oktober roze.


De Borstkanker maand is een internationaal erkende bewustwordingscampagne georganiseerd door alle grote liefdadigheids instellingen voor kanker en borstkanker, die ieder jaar in oktober plaatsvindt.

De doelstellingen van de Borstkanker maand zijn:

  • de publieke en professionele bewustwording van borstkanker vergroten
  • fondsen te werven voor onderzoek naar de oorzaken, behandeling en preventie van borstkanker
  • informatie te verschaffen voor vrouwen over stappen die zij kunnen nemen om de ziekte in een vroeg stadium te ontdekken
  • belangrijke informatie en steun te verschaffen aan degenen die getroffen zijn


Ondanks de grote aandacht die aan borstkanker wordt besteed, zijn veel vrouwen zich niet bewust van de basisfeiten over de ziekte. Veel vrouwen negeren zelfs de eerste tekenen en symptomen van borstkanker die, indien opgemerkt in een vroeg stadium, zouden kunnen helpen om vele levens te redden.
Borstkanker is een kwaadaardige ziekte van de borst die vaak onder controle kan worden gehouden. Vroege diagnose en behandeling van de ziekte kan in sommige gevallen de overlevingskansen met maar liefst 90% doen stijgen. Vaak wordt aangenomen dat het risico van borstkanker erfelijk is maar in feite is dit slechts tussen 5 en 10%. Het merendeel van de knobbeltjes in de borst wordt aanvankelijk door de vrouwen zelf of door hun partner ontdekt. Als een borstknobbeltje eenmaal ontdekt is, is het altijd verstandig om dit zo snel mogelijk door de huisarts te laten onderzoeken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen