Nederlandse Hartstichting investeert in toponderzoek

Array

Hartstichting verhogen kwaliteit wetenschappelijk onderzoek

De Nederlandse Hartstichting (NHS) financiert toponderzoek. Daarnaast verhogen de investeringen van de Hartstichting de kwaliteit van wetenschappelijk onderzoek. Dit blijkt uit een rapport van het Centrum voor Wetenschap en Technologie Studies. Hans Stam, directeur van de NHS, maakt de resultaten van dit rapport bekend op de Wetenschapdag van 25 september 2008.

Hartstichting steunt toponderzoek en toponderzoekers
Instellingen als de Hartstichting zijn volledig afhankelijk van giften en donaties. Het is van groot belang om donateurs te laten zien dat hun geld goed besteed is. De Hartstichting probeert daarom het effect van haar activiteiten en projecten zichtbaar en meetbaar te maken. Recent is de Hartstichting begonnen – in samenwerking met het Centrum voor Wetenschap en Technologie Studies – haar investeringen in wetenschappelijk onderzoek te analyseren. De resultaten tonen aan dat het door de Hartstichting gesteunde onderzoek van topkwaliteit is. De Hartstichting selecteert de beste Nederlandse onderzoeksprojecten en onderzoekers voor haar subsidies. Het door de Hartstichting gefinancierde onderzoek ligt boven het Nederlandse gemiddelde en ver boven het wereldgemiddelde. Hartstichtingsonderzoek scoort ook hoger dan het gemiddelde van de Nederlandse universitaire medische centra. De Hartstichting draagt dus sterk bij aan de kwaliteit van het hart- en vaatziektenonderzoek, niet alleen in Nederland maar ook wereldwijd. Kwalitatief hoogwaardig onderzoek komt ten goede aan huidige en toekomstige patienten.


Hartstichting investeert in wetenschappelijk onderzoek
De Hartstichting bekostigt een groot gedeelte van het universitair, wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten. Zij investeert jaarlijks 15 tot 20 miljoen euro in wetenschappelijk onderzoek. Jaarlijks ontvangt de Hartstichting honderden subsidieaanvragen voor wetenschappelijk onderzoek. Ongeveer 20% van deze projecten ontvangt financiering. Met investeringen in wetenschappelijk onderzoek wil de Hartstichting bijdragen aan het voorkomen en genezen van hart- en vaatziekten.

NHS-Wetenschapsdag
De Wetenschapsdag van de Hartstichting vindt plaats op 25 september 2008, in de Forumzaal van het Amsterdam RAI Convention Centre.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen