Airbag vangt vallende oudere op

Op de Home Care and Rehabilitation Exhibition in Tokyo is een nieuwe vinding gepresenteerd. Het is een airbag voor ouderen. Het is een jasje waar een airbag in zit. Op het moment dat een detector in het jasje registreert dat men valt, wordt de airbag geactiveerd. Het jas weegt slechts 1,1 kg and en heeft twee airbags die in minder dan 0.1 seconds opgeblazen zijn. De Airbags beschermen het hoofd, de nek en de heupen. Bij een val wordt je ook gelijk in de stabiele zijligging gelegd. Door de aribag wordt je val gebroken. Een Japans bedrijf gaat de airbagjas ook echt verkopen. Voor 900 euro kunnen Japanse ouderen er een kopen.

Er zitten wel twee nadelen aan, als je voorover valt doet de airbag het niet en je kunt hem maar één keer gebruiken.

Mitsuya Uchida, president van Prop, merkt ook op dat het prima werkt voor mensen met epilepsie. Lees hier het artikel in BBC reports.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen