Bouwkosten in de zorg publiek

Het Bouwcollege heeft twee publicaties uitgebracht over de bouwkosten in de zorg. In de Bouwkostennota 2008 zijn de bouwkostennormen voor de verschillende zorgsectoren vastgelegd. In het Jaarbeeld Bouwkosten 2008 wordt ingegaan op actuele onderwerpen op het gebied van bouwkosten in de zorg.


Bouwkostennormen 2008
Het Bouwcollege publiceert jaarlijks in de Bouwkostennota de voor diverse zorgsectoren van toepassing zijnde bouwkostennormen. Ten opzichte van 2007 zijn de AWBZ-bouwkostennormen gestegen met 6,4%. Voor de ziekenhuizen is het bouwregime ex WTZi afgeschaft. De sector ziekenhuizen is daarom niet meer opgenomen in deze Bouwkostennota.

Jaarbeeld Bouwkosten 2008
In het Jaarbeeld Bouwkosten 2008 wordt ingegaan op actuele onderwerpen op het gebied van bouwkosten in de zorg. Hierbij staat de vraag centraal wat een bouwmanager c.q. opdrachtgever in de zorg anno 2008 moet weten. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer: beschouwing van beleidsontwikkelingen, wijzigingen in de bouwregelgeving, rekenhulpmiddelen, contractvorming en alternatieven, brandveiligheid en domotica.

Centrum Zorg en Bouw
Na afschaffing  van het bouwregime per 1 januari 2009  zal het Centrum Zorg en Bouw als opvolger van het Bouwcollege de zorgbouwmarkt blijven volgen en het veld informeren over bouw- en investeringskosten in de zorg. Hiervoor zal jaarlijks – en dit jaar dus voor het eerst – het Jaarbeeld Bouwkosten worden gepubliceerd.

Meer informatie

Bron:KCWZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen