Dr. Ivo de Blaauw en Rutger Eichhorn in Amerikaans tv-programma Healthy Living

0
640

Onlangs onderging de zeven jaar oude Rutger Eichhorn een operatie in het Cincinnati Children’s Hospital. Rutger was naar dit ziekenhuis verwezen voor een second opinion en voor operatie in het kader van een internationale samenwerking. Zijn behandelend arts kinderchirurg dr. Ivo de Blaauw van de afdeling Heelkunde vergezelde hem. Aan deze bijzondere gebeurtenis wijdde het Amerikaanse tv-programma Healthy Living van Chanel 9 een uitzending.

Rutger leed aan een ernstige, levensbedreigende aandoening van de darm die in Nederland slechts ten dele te behandelen is. De operatie in Cincinatti was een groot succes. Deze werd uitgevoerd door kinderchirurg dr. Marc Levitt van het Colorectal Center in het Children’s Hospital. Rutger kon na een week weer naar huis en heeft nu grote kans op een normaal leven. Enthousiast geworden door de samenwerking met Marc Levitt wil Ivo de Blaauw onderzoeken of ook in het UMC St Radboud een Colorectaal Centrum voor kinderen opgezet kan worden.

Bekijk de tv-uitzending


Bron: UMCN
Vorig artikelOratie Nico Verdonschot in Twente
Volgend artikelRadboud Apotheek 24 uur per dag open
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.