Kwaliteitskeurmerk voor afdeling Verloskunde en Couveuse-afdeling Neonatologie in Gelre Ziekenhuizen Apeldoorn

De Werkgroep Borstvoeding van Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn zal op woensdag 1 oktober het certificaat ‘Zorg voor Borstvoeding’ in ontvangst nemen van de Stichting Zorg voor Borstvoeding. Dit certificaat wordt in Nederland erkend als keurmerk in de gezondheidszorg, dat ouders de beste garantie geeft op consistente zorg voor borstvoeding van hoge kwaliteit.


De stichting Zorg voor Borstvoeding werkt sinds 1996 aan de uitvoering van een internationaal programma van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en UNICEF, dat tot doel heeft het geven van borstvoeding te bevorderen. Zij richt zich daarbij met name op kraamzorginstellingen en ziekenhuizen. Het programma voorziet erin dat instellingen door aan bepaalde voorwaarden te voldoen het certificaat Zorg voor Borstvoeding kunnen behalen. Het programma bestaat uit een samenhangend geheel van beleid, deskundigheidsbevordering en vaardigheden. Niet alleen de procedures die de instelling hanteert worden beoordeeld, maar ook de praktijk zoals zorgverleners en clienten deze ervaren.

De instelling die het WHO/UNICEF Zorg voor Borstvoeding certificaat behaalt, geeft daarmee een duidelijk signaal: ‘hoge kwaliteit van zorg is ons heel wat waard en we staan voor de continuïteit ervan’. Deze keuze heeft een positief effect op de partners in de ketenzorg en komt het welslagen van de borstvoeding aantoonbaar ten goede.

Het WHO/UNICEF certificaat Zorg voor Borstvoeding is inmiddels behaald door een groot aantal instellingen. Elke drie jaar vindt een herbeoordeling door de stichting Zorg voor Borstvoeding plaats. Kijk voor meer informatie over het programma en het certificaat op www.zorgvoorborstvoeding.nl

Het certificaat zal aan Gelre ziekenhuizen worden uitgereikt op woensdag 1 oktober, in de jaarlijkse Wereld Borstvoeding Week. In Nederland wordt de Wereld Borstvoeding Week elk jaar in week 40 gevierd, symbolisch verwijzend naar de zwangerschapsduur van 40 weken. Gedurende deze periode wordt het belang van borstvoeding wereldwijd in de kijker gezet. Elk jaar komt er een belangrijk thema aan bod om zo wereldwijd borstvoeding te helpen beschermen, promoten en ondersteunen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen