Aandacht voor gezondheid groeit

Achmea health Check dit najaar weer van start op 151 locaties Nederlanders willen op steeds jongere leeftijd meer te weten komen over hun gezondheid. Dat verklaart waarom de interesse in de Achmea Health Check na vijf jaar nog altijd stijgt. Van 29 september tot 20 december 2008 kan iedereen de health Check weer doen op 151 locaties door heel Nederland. De health Check is een onderzoek van twintig minuten dat zich richt op algemene indicaties voor de lichamelijke gezondheid zoals bloeddruk, bloedglucose, body mass index (BMI), cholesterol en longinhoud. Deelnemers aan de health Check krijgen naast de uitslag ook een persoonlijk leefstijladvies mee naar huis. Dat gebeurt uiteraard anoniem en geheel vrijblijvend. Zilveren Kruis Achmea werkt bij het afnemen van de health Check samen met Care for Human en de Kring-apotheken. De health Check bestaat al vijf jaar en elk jaar groeit het aantal deelnemers. Een opvallende trend is dat de deelnemers gemiddeld steeds jonger worden. Nederlanders willen op een vroeg moment in hun leven inzicht hebben in hun gezondheid en eventuele risico?s. In het voorjaar van 2008 deden bijna 5.500 mensen mee aan de health Check. De verwachting is dat dit aantal deze herfst wordt overschreden.


 

Belang van preventie

Terwijl vorig jaar de gemiddelde leeftijd van de deelnemers daalde, is er een toename te zien in het aantal deelnemers met een te hoog BMI (verhouding lengte/lichaamsgewicht). ?Overgewicht is een trend die we echt moeten proberen te breken?, aldus Arné van den Boom, directeur van Zilveren Kruis Achmea. ?Daarom is preventie een van onze speerpunten. De health Check is een voorbeeld uit een heel pakket met maatregelen waarmee we mensen helpen hun gezondheid en vitaliteit te verbeteren. De komende jaren blijven we daar in investeren.?

 

Aanmelden

De health Check kost ? 25,-. Verzekerden van Zilveren Kruis Achmea, Groene Land Achmea, PWZ Achmea, Av̩ro Achmea, OZF Achmea, DVZ Zorgverzekeringen en Interpolis krijgen ? 10,- korting en betalen ? 15,-. Aanmelden kan via www.zilverenkruis.nl/healthcheck of telefonisch: 0900 Р763 59 67 (? 0,05 p/m).

 

Partners

De health Check wordt mede mogelijk gemaakt door Pfizer, GlaxoSmithKline, MSD, Schering-Plough, Care for Human, Kring-apotheken, Drs. Hans Schreuder en Becel Institute.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen