Moderne Zorg zondag op tv

Het programma Moderne Zorg doet verslag van vernieuwende technologieen en ICT-toepassingen die de kwaliteit van de zorg verhogen. Komende zondag is de tweede uitzending om 10.00 uur op RTL7.

In de volgende uitzending op zondag 28 september 2008 om 10.00 uur op RTL7 zitten de volgende items:

  • Multimediaschermen boven ieder bed in het Martini Ziekenhuis voor TV, radio, internet, maar ook om informatie over de eigen ziekte te bekijken.
  • De kant-en-klare zorgkamer vol zorgvoorzieningen, die zonodig aan een huis gezet wordt als uitbreiding van de begane grond
  • Een portret van de Vermeertoren in Delft, een nieuw woon-zorg complex vol met domotica, voor zowel zorgbehoevende als niet zorgbehoevende bewoners
  • Een interview met Atie Schipaanboord van de Nederlandse Patienten en Consumenten Federatie (NPCF), waarin zij haar visie op vernieuwingen in de zorg geeft, maar ook reageert op de uitspraken van Rinnooy Kan in de uitzending van 21 september.

Hieronder kunt de reportages uit de afgelopen uitzending bekijken.
U kunt de juiste reportage uitkiezen door in onderstaande regel te klikken op de titel van de reportage.
Klik vervolgens op de foto om de film te starten.

Interview Met Alexander Rinooy Kan.Innovatie in de gezondheidszorg gaat te langzaam, vindt Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad. Gevestigde belangen van zorgaanbieders werken remmend op vernieuwing. Rinnooy Kan vindt de patientenbeweging te krachteloos om een rol van belang te spelen: zij zou naar het voorbeeld van de Consumentenbond moeten opereren om een rol van betekenis te spelen.

Versnelling van innovatie vereist bovendien de afschaffing van regels door de overheid, aldus Rinnooy Kan, lid van het Innovatieplatform onder leiding van premier Balkenende.


In de uitzending van 28 september zijn de volgende onderwerpen ook te zien:

  • Een portret van de Vermeertoren in Delft. In dit moderne gebouw kunnen dankzij de aanwezigheid van diverse domoticatoepassingen zowel mensen met als zonder zorgvraag wonen. Op de onderste etages van de Vermeertoren zijn tal van maatschappelijke organisaties gehuisvest, zowel voor de bewoners, als voor de rest van de wijk.
  • Zie ook www.modernezorg.tv voor achtergrondinformatie over de onderwerpen. Op deze site zijn ook alle – eerder uitgezonden – reportages en interviews te bekijken.

Bron: Zorgvoorbeter.nl


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen