Pink Ribbon heeft eigen roze tulp

Array

Stichting Pink Ribbon, een fondswervende organisatie die aandacht vraagt voor borstkanker, heeft haar eigen tulp. De exclusieve tulp ‘Pink Ribbon’ staat symbool voor hoop, verwachting en kracht. De fuchsiaroze tulp wordt na een veredelingsproces van 20 jaar op de markt gebracht door Mastenbroek Bloembollen BV uit het Zuid-Hollandse Sommelsdijk. In bloemenpark de Keukenhof in Lisse wordt woensdag de roze ‘Pink Ribbon’ gedoopt. De nieuwe tulp, waarvan de bol de vorm heeft van het Pink Ribbon-logo, is gekweekt door de Stichting Internationaal Bloembollen Centrum (IBC).

Eigen huis & tuin-presentatrice Quinty Trustfull neemt het eerste exemplaar in ontvangst, samen met Pink Ribbon-voorzitter Ida van Belle. In de Keukenhof wordt een groot aantal roze tulpen geplant, die in de lente een heel roze lint moeten gaan vormen.


Na de doop van de tulp ‘Pink Ribbon’ (op woensdag 1 oktober) is de tulpenbol ‘Pink Ribbon’ te koop via de website van Stichting Pink Ribbon en bij een geselecteerd aantal exclusieve Nederlandse bloemisten (zie onderstaande adressen). De nieuwe tulp  is in een beperkte oplage van 5.000 exemplaren  verkrijgbaar voor € 4,95 per stuk. Per verkochte tulpenbol komt € 1,00 ten goede aan Stichting Pink Ribbon.

Plant de ‘Pink Ribbon’ tulpenbol in oktober of november op een mooi zonnig plekje in de tuin of in een pot. De fuchsiaroze tulp komt dan in april tot bloei.

De nieuwe tulp ‘Pink Ribbon’ is een exclusieve samenwerking tussen Mastenbroek Bloembollen  BV en Stichting Pink Ribbon op initiatief van Stichting Internationaal Bloembollen Centrum.

Verkoopadressen

Bloemist Bart van der Griend (Bussum)
Nassaustraat 3
1404 CS Bussum
Tel 035 691 60 40


Bloemist Bart van der Griend (Naarden)
L. Hortensiuslaan 14a
1412 GW Naarden
Tel 035 694 15 89


Bloemist Het Bolletje (Rotterdam)
Lusthofstraat 76
3061 WH Rotterdam
Tel 010 233 09 89


Bloemist Thijert bloemsierkunst v.o.f. (Hengelo)
Deurningerstraat 106
7557 HJ Hengelo
Tel 074 291 65 31


Bloemist Anneke Kapteyn B.V. (Utrecht)
Jan van Scorelstraat 12
3583 CP UTRECHT
Tel 030 251 06 88


Delta Tulips BV (Sommelsdijk)
Rijzenburgse weg 5a
3245 ND Sommelsdijk
Tel 0187 48 28 15

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen