Sint Lucas Andreas Ziekenhuis opent nieuwbouw vrouw-kindcentrum

Array

Op donderdag 9 oktober opent actrice Tjitske Reidinga, bekend van ‘Gooische Vrouwen’ de nieuwbouw van de afdeling neonatologie, de renovatie van de verloskamers, en de uitbreiding van de polikliniek gynaecologie & verloskunde van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis. Met de nieuw- en verbouw heeft het vrouw-kind centrum van het ziekenhuis een frisse, moderne en uitstekend geoutilleerde aankleding gekregen, gebouwd op de toekomst.


De afdeling neonatologie verleent high-care-zorg aan zieke neonaten, te vroeg geboren baby’s, vanaf 32 weken zwangerschapsduur. De nieuwe neonatologieafdeling, die bovenop de kinderafdeling is gebouwd, is van alle moderne gemakken voorzien. De verpleegzaal heeft ruimte voor twintig couveuses en is ingericht met de nieuwste couveuses en de nieuwste lijn monitoren. In het midden bevindt zich een geluidsdichte bewakingsruimte, waar de neonatologieverpleegkundigen en kinderartsen/neonatologen alle neonaten tegelijkertijd kunnen bewaken, en hun werk kunnen overdragen zonder de baby’s of ouders te storen. De verpleegunit heeft bovendien een geluiddempende vloer en kan bij het vóórkomen van infecties in twee compartimenten worden opgesplitst. Ouders kunnen ontspannen of bezoek ontvangen in een ruime ‘loungeruimte’, die ingericht is met comfortabel meubilair, kluisjes, koffie-apparaten en tv’s. Alle ruimten hebben een fleurige en vriendelijke uitstraling.

Verloskamers
De nieuwbouw van de afdeling neonatologie van het ziekenhuis staat niet op zichzelf. Medio vorig jaar kregen de verloskamers een meer luxe en vriendelijke uitstraling en werd de polikliniek gynaecologie & verloskunde uitgebreid. Ook realiseerde het ziekenhuis begin 2007 een eerstelijns bevalcentrum, waarin het ziekenhuis samenwerkt met tien verloskundige praktijken. Verder beschikt het ziekenhuis inmiddels over een vernieuwde kinderafdeling en een polikliniek voor zwangere vrouwen met psychiatrische problemen (de ´POP-poli´).


Opening
Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis viert de nieuwbouw en de verbouw binnen het vrouw-kindcentrum op donderdag 9 oktober met een symposium. Om 16.50 uur zal actrice Tjitske Reidinga, wier kinderen in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis geboren zijn, de officiele openingshandeling verrichten. Aansluitend vindt een rondleiding plaats.


Bron:SLAZ


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen