Medicijnen gestolen uit Atriumziekenhuis

Array

Uit het Atriumziekenhuis in Heerlen is maandagmiddag tussen drie en vijf uur een zak met medicijnen gestolen. De politie, die de diefstal dinsdagavond bekendmaakte, omschrijft de tabletten als gevaarlijk. Bij verkeerd gebruik kan een beperkte dosis al leiden tot bewusteloosheid of zelfs de dood.
Het gaat om 25 tabletten Diazepam, 25 tabletten Temazepam, 30 tabletten Oxycompim en 15 tabletten Flurazepam in verschillende sterktes. De middelen worden onder andere voorgeschreven ter onderdrukking van angstgevoelens. Volgens de politie zijn de medicijnen, naar alle waarschijnlijkheid verstrekt door de eigen apotheek en verpakt in een blauw-witte plastic zak, gestolen van een kamer op de verpleegafdeling van het ziekenhuis.

Hoe dat kon gebeuren is nog onduidelijk. Atrium-woordvoerder Hein Berendsen liet gisteravond weten dat dit vandaag wordt uitgezocht. “Waarschijnlijk heeft het verplegend personeel de diefstal zelf opgemerkt en het afdelingshoofd daarop alarm geslagen”.

Navraag leverde de woordvoerder dinsdagavond al wel de zekerheid op dat uit de eigen ziekenhuisapotheek geen medicijnen worden vermist. Over wat het motief van de medicijnendief kan zijn, tasten zowel Berendsen als de politie nog in het duister.

De politie roept mensen die de vermiste medicijnen aantreffen op direct contact met haar te zoeken via het telefoonnummer: 0900-8844.


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen