De Haagse Hogeschool en Symphony Gezondheidscentra tekenen intentieverklaring

Opleiden in en voor Gezondheidszorg in Laakhaven

Deze week hebben Marianne van de Werke (directeur Academie voor Gezondheid, De Haagse Hogeschool) en Bas Verkes (directeur Symphony Gezondheidscentra) hun handtekening gezet onder een intentieverklaring tot samenwerking in een nieuwe wijkpraktijk. De Academie voor Gezondheid van De Haagse Hogeschool verzorgt de hbo-bacheloropleidingen tot voedingskundige/dietist, verpleegkundige en huidtherapeut.


Uitgangspunt bij alle opleidingen is dat studenten worden opgeleid tot beginnend beroepsbeoefenaren die in staat zijn tot multidisciplinair samenwerken. Om niet alleen of pas in de stage feeling te krijgen met deze brede beroepsprakijk, heeft de academie besloten een wijkpraktijk op te zetten. Hier leren studenten, onder toezicht van beroepsbeoefenaars, het vak in de praktijk en kunnen zij ‘oefenen’ op echte patienten.


De wijkpraktijk krijgt de komende maanden een gezicht doordat met Calandria, één van de Symphony Gezondheidscentra, naar een samenwerkingsovereenkomst wordt toegewerkt die eind 2008 haar definitieve vorm krijgt. Symphony vindt de ontwikkeling van een geïntegreerde, multidisciplinaire zorg voor haar patientengroepen alsook de ontwikkeling van preventieve zorgprogramma’s van groot belang en ziet in dit kader mogelijkheden voor De Haagse Hogeschool om haar expertise in te zetten. Het mes snijdt hierdoor aan twee kanten.


 

De Haagse Hogeschool stelt in haar vestiging op het Johanna Westerdijkplein een ruimte beschikbaar voor het verlenen van zorg door Calandria, waardoor zowel op de locatie Verheeskade als op het Johanna Westerdijkplein aan de samenwerking concreet invulling wordt gegeven.

 

Symphony Gezondheidscentra
Symphony Gezondheidscentra maakt gebruik van een franchiseformule die zelfstandige, professioneel autonome zorgverleners en zorgverlenende organisaties ondersteunt bij de ontwikkeling van gezondheidscentra, de bedrijfsmatige zaken van de eigen praktijk en de verlening van de eerstelijns zorg. Het centrum werkt samen met een groot aantal zelfstandige zorgverleners, waaronder huisartsen, dietisten en huidtherapeutes, die voor eigen rekening en risico praktijken voeren.

Gezondheidscentrum Calandria in Laakhaven te Den Haag opende in mei 2007 haar deuren. In het centrum werken onder andere huisartsen, apotheek, fysiotherapeuten, manueel therapeuten, dietisten, tandartsen, mondhygienisten en een huidtherapeut nauw samen.

De Haagse Hogeschool is een kennisinstelling voor kwalitatief hoogwaardig en innovatief hoger onderwijs, met als belangrijkste taak het opleiden van haar studenten tot gekwalificeerde en onafhankelijke professionals; tot denkende doeners. Hoe? Door haar studenten uit te dagen, te prikkelen, nieuwsgierig te maken en aan het denken te zetten. www.dehaagsehogeschool.nl


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "De Haagse Hogeschool en Symphony Gezondheidscentra tekenen intentieverklaring"

  1. De Haagse Hogeschool en Symphony Gezondheidscentra tekenen intentieverklaring | Medicalfacts.nl « Wat zeggen de weblogs over (acute)zorg.

    […] Uitgangspunt bij alle opleidingen is dat studenten worden opgeleid tot beginnend beroepsbeoefenaren die [From De Haagse Hogeschool en Symphony Gezondheidscentra tekenen intentieverklaring | Medicalfacts.nl] […]

Comments are closed.

Recente artikelen