Drie genomineerden voor scriptieprijs online hulp bekend

Array

De drie genomineerden voor de scriptieprijs online hulp 2008 zijn bekend. Het betreffen scripties over online opvoedingsondersteuning, suïcidepreventie via internet en een online behandeling voor seksueel getraumatiseerde jongeren. De jury onder leiding van Lodewijk de Waal zal op 14 oktober de winnaar bekend maken. Met de scriptieprijs stimuleert stichting e-hulp.nl dat kennis over online hulpverlening verder ontwikkeld en verspreid wordt.

 

Scripties

De scriptie over online opvoedingsondersteuning onderzoekt de redenen van ouders om opvoedingssites te bezoeken, hun voorkeuren daarbij en de beoordeling van dit soort websites. De scriptie over suïcidepreventie via internet beschrijft de kwaliteit van online suïcidepreventie in Nederland en Vlaanderen. De derde genomineerde scriptie gaat over de aanmeld, screenings- en behandelfase van een geprotocolleerde behandeling van seksueel getraumatiseerde adolescenten via internet.

 

De drie genomineerde scripties en de acht andere ingezonden scripties zijn te bekijken via de website van e-hulp.nl.

 

Jury

De jury wordt voorgezeten door Lodewijk de Waal, directeur van Humanitas. Humanitas is online actief via de website hetluisterendoog.nl. Ander lid van de jury is Michaja Langelaan, hoofdredacteur van PSY, het GGZ platform over geestelijke gezondheid en verslaving. Verder maakt Rob Gerrits deel uit van de jury. Hij is (online) preventiewerker van Riaggz over de IJssel voor gripopjedip.nl en kleurjeleven.nl.

 

Uitreiking

De jury zal op 14 oktober bekend maken welke van de drie onderzoeken de scriptieprijs 2008 wint en het bijbehorende bedrag van 1250 euro. De uitreiking vindt tussen 10 en 11 uur plaats in Amsterdam bij een bijeenkomst van het netwerk online hulp. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden om daarbij aanwezig te zijn door een bericht te sturen naar [email protected].

 

Initatiefnemer

De scriptieprijs is een initiatief van e-hulp.nl om studenten te motiveren om onderzoek te doen naar het relatief nieuwe vakgebied. Het kenniscentrum stimuleert en ontwikkelt hulp op maat via nieuwe media. De stichting stelt zich ten doen om de kwaliteit van online hulpverlening te verbeteren door onderzoek te stimuleren en kennis te verzamelen en te verspreiden.

Verder ontwikkelt e-hulp.nl samen met maatschappelijke instellingen nieuwe vormen van online preventie, ondersteuning en behandeling.


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen