Norbert Hoefsmit weerlegt het rapport van de inspectie niet

Array

Gezamenlijke reactie IJZ over IGZ rapport

Norbert Hoefsmit, interim bestuurder IJsselmeerziekenhuizen geeft aan dat hij het rapport van de inspectie niet weerlegt. Daarbij wil de heer Hoefsmit duidelijk aantekenen dat het weinig bijdraagt aan de toekomst van IJsselmeerziekenhuizen om hierover in discussie te gaan. ‘We moeten onze energie richten op het goed organiseren van de verbeteringen rondom de OK’s.’


In het rapport voor de Inspectie voor de Gezondheidszorg staat dat de medisch specialisten op de hoogte waren van de problematiek. De inspectie noemt de handelswijze van de medisch specialisten niet acceptabel.

De voorzitter van het medisch stafbestuur geeft als reactie dat tijdens een Raad van Bestuur vergadering op 14 juli 2008, door de voormalige Raad van Bestuur is medegedeeld dat uit het laatste externe rapport blijkt dat de luchtkwaliteit in alle OK’s binnen de norm blijft.

 

De heer Hoefsmit heeft zijn beeld van de situatie doorgegeven aan het medisch stafbestuur. Hij geeft aan dat er dagelijks intensief overleg is met de medisch specialisten om samen problemen op te lossen. ‘We hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het runnen van deze organisatie.’

 

De medisch specialisten en ziekenhuismedewerkers werken samen aan het optimaliseren en uitvoeren van infectiepreventierichtlijnen voor de OK’s om veilige zorg in de toekomst te kunnen garanderen. Deze aanpassingen gelden ook voor de tijdelijke OK’s.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen