Onderzoek naar betere Hersentumor behandeling beloond met Ties Rudolphieprijs

Array

Jaarlijks wordt de Ties Rudolphieprijs uitgereikt aan het belangrijkste initiatief op het gebied van hersentumoronderzoek, behandeling of voorlichting. Dit jaar zijn twee Nederlandse onderzoekers genomineerd die de behandelbaarheid van tumoren of de gevolgen ervan aanzienlijk verbeteren.


Karin Gehring, heeft onderzoek verricht naar cognitieve revalidatie bij hersentumor patienten. Cognitieve functiestoornissen vormen een groot probleem voor hersentumor patienten en hun naasten. Meestal krijgen patienten te horen dat er niets aan te doen is en dat ze ermee moeten leren leven. Het onderzoek van Gehring is internationaal uniek. Het bewijst dat de kwaliteit van leven van hersentumor patienten aanmerkelijk kan stijgen door middel van cognitieve revalidatietherapie.


Peter Woerdeman deed onderzoek naar computer geassisteerde intra‐operatieve navigatietechnieken. De software die hij ontwikkelde laat de chirurg in 3D‐beeld kan zien welk deel van het tumor al is weggehaald en welk stuk nog verwijderd moet worden. Het beoogde succes van deze techniek is het vollediger, preciezer en goedkoper verwijderen van de tumor dan bestaande technieken dat kunnen.

Stichting Hersentumor.nl geeft onafhankelijke, betrouwbare en actuele informatie aan patienten en hun naasten en stimuleert wetenschappelijk onderzoek.

Stichting Hersentumor.nl nomineert beide kandidaten omdat zij de vooruitzichten van hersentumor patienten aanzienlijk verbeteren en aantonen dat Nederland internationaal een zeer belangrijke rol speelt in hersentumoronderzoek.

Op 10 oktober aanstaande ontvangt de winnaar de prijs uit handen van de juryvoorzitter prof. dr. M.J. van den Bent (neuro‐oncoloog) tijdens de jaarlijkse wetenschappelijk vergadering van de Landelijke Werkgroep voor Neuro‐Oncologie in het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Meer informatie vindt u op www.hersentumor.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen