CAM strijdt voor BTW-vrijstelling voor medische behandelingen

Array

Iedereen beweert dat de patient in de gezondheidszorg centraal staat, maar de praktijk is anders. Het wordt de patient steeds moeilijker gemaakt om te kiezen voor CAM.

CAM (Complementary Alternative Medicine) is een verzamelnaam voor alternatieve geneeswijzen zoals Acupunctuur, Antroposofie, Osteopathie, Homeopathie, Ayurvedische geneeswijze en Natuurgeneeskunde. Miljoenen patienten zijn met deze behandelwijzen zeer tevreden.


  • De patient wil steeds vaker kiezen voor CAM
  • Veel CAM behandelwijzen zijn bewezen effectief en veilig
  • CAM is veelal kostenbesparend

De keuzevrijheid wordt door kabinetsplannen in Nederland NU ernstig bedreigd!

Er is geen politieke interesse voor CAM: géén academisch onderwijs, géén wetenschappelijk onderzoek, ook wordt nu gedreigd de arts-titel af te nemen en BTW op de alternatieve behandelingen te heffen (de burger betaalt!).

Daarom deze nationale handtekeningenactie GA VOOR CAM, georganiseerd door de stichting IOCOB.
Op 21 oktober 2008 zal de petitie met alle namen en e-mail adressen aan ‘Den Haag’ worden aangeboden.

Met uw stem (naam en e-mailadres) en die van honderdduizenden anderen zal in ‘Den Haag’ gepleit worden voor:

  1. Huidige BTW-vrijstelling voor medische behandelingen van Complementair en Alternatief werkende (CAM) artsen handhaven.
  2. CAM artsen blijven artsen, ook binnen een herziene Wet BIG. Behoud van titel.
  3. CAM als vast onderwerp binnen het aandachtsveld van het ministerie voor VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport).
  4. Opname CAM-onderwijs in het basiscurriculum van elke medische faculteit in Nederland met instelling van de daarbij behorende leerstoelen.
  5. Een adequaat onderzoeksbudget (jaarlijks ten minste 2 miljoen euro) waardoor de beroepsverenigingen voor CAM in samenwerking met de universiteiten zinvol onderzoek kunnen opzetten.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

2 thoughts on "CAM strijdt voor BTW-vrijstelling voor medische behandelingen"

  1. Leuk zo een actie van de IOCOB maar zelf kraken ze alles af wat ze niet zelf als behandeling geven.. Toch misschien betaald door de farmacie… De actie is op zich goed bedacht…

  2. Welke farmaceutische belangen er wel/niet gediend worden zullen we wel nooit achter komen maar wat belangrijker is is dat men, lees de klant, steeds weer overtuigd wordt van het feit dat men regulier arts moet zijn om gegarandeerd te zijn van goede, deskundige zorg.De therapeut wordt weer eens aan de kant geschoven….
    Onzin natuurlijk; de behandelaar dient in de discipline die men toepast goed geschoold te zijn. Een groenteboer moet je ook niet in een bakkerij zetten….

Comments are closed.

Recente artikelen