Kopp-Vlaanderen lanceert website problematiek van kinderen van ouders met psychiatrische problemen

Kopp-Vlaanderen, de overkoepelende organisatie die zich bezighoudt met de problematiek van kinderen van ouders met psychiatrische problemen, heeft vandaag zijn nieuwe website gelanceerd. Op deze site kunnen zowel kinderen, ouders als hun omgeving terecht voor tips en informatie over de Kopp-thematiek.


Een op drie zelf slachtoffer
Met deze website wil Kopp-Vlaanderen extra aandacht vestigen op kinderen en ouders die met deze problematiek geconfronteerd worden. Kinderen van wie een of beide ouders last hebben van psychische problemen lijden daar immers ook vaak onder. Onderzoek heeft aangetoond dat een op de drie kinderen later zelf een psychiatrische stoornis ontwikkelt.

De website www.koppvlaanderen.be werd opgedeeld in vijf grote delen, gericht naar een specifieke doelgroep: kinderen jonger dan 12 jaar, jongeren van 12 tot 18 jaar, jongvolwassenen en volwassenen ouder dan 18 jaar, ouders zelf en omgeving en professionelen hebben elk hun eigen aangepaste onderdeel op de website.

“Taboe doorbreken”
Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Steven Vanackere was aanwezig bij de lancering van deze nieuwe website. “Het doorbreken van het taboe rond psychiatrisch ziek-zijn en het vermijden van stigmatisering is zeer belangrijk. Een op vier mensen in onze samenleving heeft ooit psychische of psychiatrische problemen gekend en de vraag naar psychische hulp stijgt nog.”

“Deze website wil daarom niet alleen een bijdrage leveren op het vlak van preventie, vroegdetectie en interventie van Kopp-kinderen, maar sensibiliseert ook de hulpverleners om meer oog te hebben voor de omgeving van de patient”, besluit de minister.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen