Officiële opening van Sociaal Steunpunt BZW Apeldoorn

Array

Feestelijkheden rondom nieuwe plek voor clienten Philadelphia Zorg Apeldoorn. Op donderdag 9 oktober 2008 vindt op feestelijke wijze de officiele opening van het Sociaal Steunpunt Apeldoorn plaats. Een aantal clienten van Philadelphia Zorg Apeldoorn die gebruikmaken van deze ontmoetingsplek verrichten de openingshandeling samen met wethouder de heer P. Blokhuis, de regiomanager van Philadelphia, de manager van het project en natuurlijk genodigden. Ook wordt de naam van het Steunpunt bekend gemaakt!


Vanaf maart dit jaar wordt er volop gebruik gemaakt van het Steunpunt aan de Stationsdwarsstraat 4 in Apeldoorn. Mensen met een (licht verstandelijke) beperking komen er voor een kopje koffie, een gezellige middag/avond of een maaltijd.

Het zijn zelfstandig wonende mensen die hierbij ondersteuning ontvangen van Philadelphia Zorg Apeldoorn. Van maandag t/m vrijdag is het Steunpunt van 16.00 tot 20.00 uur geopend voor clienten van de projecten BZW (Begeleid Zelfstandig Wonen). Overdag wordt het Steunpunt, gelegen naast restaurantcafé De Eetkamer in hartje Apeldoorn, verhuurd als vergaderaccommodatie.

Het Sociaal Steunpunt in Apeldoorn is op dit moment bedoeld voor ongeveer 66 mensen van de projecten Begeleid Zelfstandig Wonen (BZW). Zij krijgen bijvoorbeeld hulp bij het oplossen van problemen, het structureren van de financien en het leggen en onderhouden van contacten. Het aantal uren ondersteuning varieert van één uur per maand tot tien uur per week. Het Steunpunt in Apeldoorn richt zich op een grote groep clienten.

Tussen de 75 en 100 clienten kunnen hier door de week, aan het eind van de dag terecht in de ’huiskamer’. Wie wil, kan samen met anderen tegen een gereduceerd tarief eten in het naastgelegen restaurantcafé De Eetkamer (tevens een Philadelphia locatie) of de maaltijd gebruiken in het Steunpunt zelf. Daarnaast word er gewerkt aan een cursus/scholingsaanbod en kunnen clienten indien gewenst ter plekke ondersteuning krijgen. Philadelphia wil in de toekomst ook een internetcafé realiseren in het Sociaal Steunpunt. Hiervoor worden op dit moment fondsen gezocht.

Bron:Philadelphia


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen