Chirurgie en borstkanker: Wat wel… en wat niet?

Array

Deskundigen Sint Franciscus Gasthuis geven uitleg Op woensdag 29 oktober 2008 organiseert het Sint Franciscus Gasthuis de informatieavond Chirurgie en borstkanker: Wat wel… en wat niet? Diverse deskundigen van het Rotterdamse ziekenhuis vertellen onder meer over de mogelijkheden en onmogelijkheden van chirurgie tijdens en na borstkanker. Uiteraard is er ook gelegenheid om vragen te stellen. Kankerpatienten zitten na de diagnose nog met veel vragen. Ze willen vooral informatie over de mogelijkheden, maar ook de onmogelijkheden van een behandeling. Er kan veel gedaan worden op het gebied van (reconstructieve) chirurgie. Deskundigen van het Sint Franciscus Gasthuis geven de patient en zijn naasten tijdens deze bijeenkomst hier extra informatie over. Ook wordt aandacht geschonken aan de emotionele kant: wat doet kanker met het gezin? Zo kan kanker namelijk de rolverdeling binnen het gezin beïnvloeden.


Informatiestands

Tussen de lezingen door kunnen bezoekers diverse stands bezoeken met informatie over onder andere lotgenoten, protheses en een patientenvereniging. De avond is van 19.00 uur tot 21.30 uur in het Amphitheater van het Sint Franciscus Gasthuis en is gratis. U kunt zich aanmelden op www.sfg.nl/borstkankermaand. Op deze site vindt u ook meer informatie over de bijeenkomst. Overigens staat er in het Sint Franciscus Gasthuis een maand lang een informatietafel in de centrale hal over borstkanker.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen