Het VermoeidheidCentrum in Lelystad

Array

Het VermoeidheidCentrum in Lelystad is er voor patienten met aanhoudende vermoeidheidklachten en daarmee samenhangende problemen. Onze specialisatie is ernstige burnout en ME/CVS. De benadering vanuit het centrum is multidisciplinair, de patient staat centraal in de behandeling. Eerst voor een uitgebreide intake en daarna voor behandeling. De patient wordt begeleid door een persoonlijke coach die tevens de coördinator is van het behandelingsteam.


De cijfers zijn zorgwekkend

Een derde van de Nederlandse bevolking klaagt over vermoeidheid. Van de huisartsbezoeken heeft 16% te maken met klachten over vermoeidheid. Zo’n 100.000 mensen hebben last van onverklaarbare chronische ernstige vermoeidheidklachten. Daarvan is bij minimaal 35.000 mensen ME/CVS gediagnosticeerd (Gezondheidsraad, 2005) en jaarlijks komen daar zo’n 10.000 patienten bij. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek treft burnout 10% van de mannelijke Nederlandse werknemers en 15% van de Nederlandse hoog opgeleide vrouwen. De verwachting is dat deze zorgwekkend hoge aantallen de komende jaren zullen stijgen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

2 thoughts on "Het VermoeidheidCentrum in Lelystad"

  1. Guido den Broeder

    ME is geen ‘onverklaarbare vermoeidheid’ maar een postvirale ziekte van het centrale zenuwstelsel (zoals ook Multipele Sclerose).

    Als men niet weet wat de ziekte inhoudt valt er weinig goeds van zo’n centrum te verwachten.

    Er is overigens geen enkele aanwijzing dat het aantal patiënten gaat stijgen.

  2.  
    Ik ben sinds nov. 2008 onder behandeling bij internist Wijlhuizen van het VermoeidheidCentrum in Lelystad en ik ben zeer tevreden.
     
    Ik ben sinds 2 infecties al 12 jaar ziek en zit al 5 jaar 100% afgekeurd thuis. Alle specialisten, psychotherapie, cgt, behandelingen als acupunctuur noem maar op – het leverde niets op of werkte zelfs averechts.
     
    Bij het Vermoeidheidcentrum voelde ik me voor het eerst serieus genomen: een lichamelijke aandoening! Een diagnose op basis van uitgebreide vragenlijsten, een eeg/ecg scan en een consult van een uur!
     
    Niks geen gepraat over psychisch: maar de diagnose inspanningsintoleratie, waaraan gestoorde lichaamssystemen aan ten grondslag liggen: o.a. immuunsysteem, zenuwstelsel, spieren, hormonen, stofwisseling en slaap.
     
    Ik heb 6 medicijnen voorgeschreven gekregen (gewoon naar de apohteek dus). Na zo’n 3 weken slikken leek het wel of mijn lichaam weer aan de gang kwam – voor het eerst sinds jaren hoef ik niet elke dag meer 2 uur te liggen! Ik kan weer een avond rechtop zitten ipv. te liggen tijdens tv kijken of bezoek. Ik hoef niet meer te gaan liggen als ik terugkom van de buurtsuper…. Heeeeel veel kleine dingen; voor mij een wereld van verschil.
     
    Internist dr. Wijlhuizen belooft geen genezing, maar met elk medicijn kans op een stukje verbetering. Pas na 3 maanden volgt een evaluatie. Naar keuze mag je de behandeling aanvullen met bijv. een coach of een fysiotherapeut als je daar behoefte aan hebt.
     
    Ik ben ontzettend dankbaar dat deze internist zijn nek uitsteekt en met een (voor Nederland nieuwe) behandeling komt. Ik raad zeker aan om erheen te gaan: het is het proberen waard.
     

Comments are closed.

Recente artikelen