Vullen van botdefecten met calciumfosfaatcement

Array

Calciumfosfaatcementen zijn veelbelovende materialen voor het vullen van botdefecten die ontstaan als gevolg van osteoporose of het wegsnijden van een tumor. Een nadeel van deze materialen is de langzame degradatie en brosheid van het cement, wat postoperatieve complicaties mogelijk maakt.

Wouter Habraken ontwikkelde een biodegradeerbaar calciumfosfaatcement dat na implantatie langzaam wordt vervangen door lichaamseigen bot. Resultaten van deze studie laten zien dat naast een versnelde degradatie en een verbeterde medicijnafgifte, calciumfosfaatcement nog steeds een goede klinische toepasbaarheid heeft.


Curriculum vitae

Wouter Habraken (Tilburg, 1979) studeerde Scheikundige Technologie in Eindhoven. Hij verrichtte zijn promotieonderzoek bij de afdeling Paradontologie en Biomaterialen van het UMC St Radboud. Momenteel is hij als onderzoeker verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven. Promovendus/a ir. W.J.E.M. (Wouter) Habraken Proefschrift Development of biodegradable calcium phosphate cement for bone tissue engineering Promotor(es) prof. dr. J.A. Jansen Copromotor(es) dr. J.G.C. Wolke Datum woensdag 8 oktober Tijd 13.30 uur Locatie Radboud Universiteit, Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen