Jeugd moet meer bewegen

Array

De ministeries van VWS en OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) gaan met sport de strijd aan tegen overgewicht onder de schoolgaande jeugd én tegen schooluitval.Het sport- en beweegaanbod voor leerlingen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs wordt flink uitgebreid. Een betere samenwerking tussen scholen, sportverenigingen en gemeenten geeft leerlingen de mogelijkheid om tijdens en na school meer te sporten.


Van 40 naar 50

VWS en OCW stellen zich in deze kabinetsperiode ten doel om het percentage van de jeugd dat voldoende beweegt te verhogen van 40% naar 50%.


Ook investeren de twee ministeries in jonge sporttalenten. Voor de nationale jeugdselecties van een aantal sporten worden Centra voor Topsport en Onderwijs gerealiseerd. Jonge sporttalenten trainen én wonen en leren in deze centra.

Voor dit beleidskader ‘Sport, Bewegen en Onderwijs’ wordt van 2009 tot en met 2011 28 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen