Wespennest sluit OK

Array

Een wespennest heeft ervoor gezorgd dat afgelopen donderdag elf operaties in ziekenhuis Weezenlanden in Zwolle zijn uitgesteld. De wespen vlogen in vier van de twaalf operatiekamers rond. “Aan het begin van de week werden er al een paar gezien, vooral rond de armatuur van de lamp”, vertelt een woordvoerder van de Isala Klinieken waar het ziekenhuis onder valt.




Het ziekenhuis ondernam verschillende acties om de wespen weg te krijgen. ” Zo hebben we geprobeerd ze weg te krijgen met lokmiddelen. Dat bleek echter niet afdoende te helpen.” Daarom werd woensdag een externe deskundige ingeschakeld. “We hadden al het vermoeden dat er een nest in de buitenmuur van het OK-complex zat”, vertelt de woordvoerder. ” We hebben dan ook besloten de operaties van donderdag af te lasten om dat verder te laten onderzoeken.”


Het vermoeden bleek te kloppen. Om het nest te verwijderen, moest een deel van de buitenmuur worden weggehaald. Een afgedekt gat in de muur op de eerste etage getuigt hiervan. ” Dat gat wordt binnenkort dichtgemetseld.” Vrijdag konden alle operaties weer gewoon doorgaan. Van de elf mensen die donderdag niet in het ziekenhuis geopereerd konden worden, is een deel al elders behandeld. ” Voor de anderen wordt zo snel mogelijk een oplossing gezocht.”


Bron: Isala & Stentor

Recente artikelen