Operatiekamers Meander Medisch Centrum weer vrijgegeven

0
256

Operaties met een hoog infectierisico kunnen weer worden uitgevoerd in het Meander Medisch Centrum. Vorige week schortte het ziekenhuis uit voorzorg enkele operaties op omdat de luchtkwaliteit van de operatiekamers op de Amersfoortse locaties niet meer aan de strengste normen voldeed.
Nieuwe metingen wijzen nu uit dat de normen weer worden gehaald. Dit heeft het ziekenhuis maandag bekendgemaakt. Het ziekenhuis vermoedt dat de oorzaak voor de verminderde luchtkwaliteit in de uitvoering van het schoonmaakprotocol lag. ,,Omdat we onze patienten alleen veilig willen opereren, besloten we voor absolute zekerheid te gaan met betrekking tot de luchtkwaliteit. Vandaag ontvingen we de uitslag van de nieuwe metingen. Deze zijn goed en we kunnen weer instaan voor de kwaliteit van de lucht op onze ok’s”, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis.

Het ziekenhuis zegt de metingen van de luchtkwaliteit nu op te voeren van jaarlijks tot vier keer per jaar en het schoonmaakprotocol waar nodig aan te scherpen. Eerder sloten ook andere ziekenhuizen de operatiekamers wegens een verminderde luchtkwaliteit.