Zorgwijzer Partners Hersenstichting Nederland

Array

De Hersenstichting Nederland heeft een nieuwe publicatie uitgebracht: de Zorgwijzer Partners. Deze zorgwijzer is gemaakt voor partners en naasten van mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. De gids bevat algemene informatie over (traumatisch) hersenletsel en over de gevolgen die dit kan hebben voor de patient, maar vooral voor de partner. Daarnaast geeft de gids adviezen en concrete tips voor de partner hoe om te gaan met de gevolgen en hoe de partner nog voor zichzelf kan zorgen. Als iemand getroffen wordt door een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) heeft dat niet alleen gevolgen voor die persoon zelf, maar ook voor zijn of haar omgeving. Vooral de partner krijgt dagelijks te maken met deze veelal emotionele en cognitieve problemen.


De Zorgwijzer Partners geeft compacte informatie over de te verwachten gevolgen van hersenletsel bijvoorbeeld veranderingen in de rol van de partner of in de relatie met elkaar. Van een partner wordt vaak verwacht dat hij met al deze veranderingen kan omgaan, bij voorkeur in combinatie met allerlei andere zorgtaken. De zorgwijzer is bedoeld om hulp te bieden bij het vinden van geschikte oplossingen in ieders eigen situatie. In de eerste plaats is de zorgwijzer gemaakt voor partners van mensen met hersenletsel. Maar ook andere mantelzorgers hebben baat bij deze brochure. De Zorgwijzer Partners is geschreven door Peter Vrancken, gezondheidszorgpsycholoog en gespecialiseerd in de gevolgen van hersenletsel op de langere termijn. De Zorgwijzer Partners is te bestellen via de webwinkel van de Hersenstichting op www.hersenstichting.nl, voor € 5 excl. of € 6,50 incl. verzendkosten. Op dit moment zijn wij bezig met een onderzoek naar het gebruik van onze website. Wij verzoeken u vriendelijk aan dit onderzoek deel te nemen.


Bron:HSN

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen