Mantelzorger in Hulst kan premie van 250 euro ontvangen

0
472

Hulster mantelzorgcomliment
De gemeente Hulst heeft een mantelzorgcompliment in het leven geroepen. Dit compliment omvat een eenmalige financiele bijdrage van 250,–.

Zij die woonachtig zijn in gemeente Hulst en minimaal 8 uur per voor een ander zorgen. (praktische en of emotionele ondersteuning, meer dan de gebruikelijke zorg ). De mantelzorg wordt gegeven aan een naaste (familie, partner, kind, vriend, buur) die een handicap, een chronische ziekte, een psychiatrische aandoening of verslaving heeft. De zorg wordt langer dan 3 maanden verleend en de verwachting is dat deze zorg ook nodig blijft. De betreffende mantelzorger heeft nog geen landelijk mantelzorgcompliment ontvangen (SVB-regeling op indicatie door het CIZ). Per huisadres wordt één mantelzorgcompliment verstrekt. Wanneer in 2007 of 2008 mantelzorg is verleend maar nu niet meer, b.v. door overlijden, is aanvragen toch mogelijk.

Om in aanmerking te komen voor het Hulsters Mantelzorgcompliment dient een aanvraagformulier te worden ingevuld. Dit kan worden opgevraagd bij het Steunpunt Mantelzorg op tel. 0114-315513 of via swh@welzijnhulst.nl. De contactpersoon is Petra Vinke. Aanvragen is mogelijk tot 1 februari 2009.

Vorig artikelSGP haalt fel uit naar Women on Waves in kamervragen aan Bussemaker
Volgend artikelMeer zekerheid ziekenhuizen over kapitaallasten
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.