Doe Mee Day: feestavond voor kankerpatiënten op 9 november

Array

Ziekenhuispatienten hebben binnenkort hun eigen kledinglijn. De stichting Mayday! Mayday!, die zich inzet voor (ex)kankerpatienten, presenteert op 9 november speciaal ontworpen dames- en herenkleding, hoeden, sloffen en sieraden voor mensen die in het ziekenhuis liggen. De stichting voor De Nieuwe Kanker Patient, Mayday! Mayday!, organiseert de Doe Mee Day! Een feestelijke, krachtige, positieve en vooral ontspannen avond.

Stichting MAYDAY! MAYDAY! is er voor- en door (ex)kankerpatienten. Voor mensen die geen zin hebben om de moed op te geven, die graag op een zo normaal mogelijke manier weer midden in het leven willen staan en geloven dat de diagnose kanker niet altijd de dood betekent. De DNKP blijft bewegen, zowel geestelijk als lichamelijk. Op de Mayday! Mayday! website
(www.mayday-mayday.nl) kunnen lotgenoten elkaar treffen en zien dat ze er niet alleen voor staan.


Het wordt een avond voor kankerpatienten die de moed niet opgeven en op een volwaardige en levenslustige manier in het leven staan. Een feest om even niet ziek thuis te zitten, maar om mooie dingen te zien en te horen, verwend te worden, andere DNKP-ers te ontmoeten en lekker een avondje uit te gaan, zonder dat je aangestaard wordt omdat je een hoofddoekje om hebt. De Doe Mee Day zal een avond worden, waar je als de DNKP-er, met een goed gevoel aan terug denkt!. Uiteraard zijn partners, goede vrienden of vriendinnen ook van harte welkom!


De website Mayday! Mayday! is voor De Nieuwe Kankerpatient! (dnkp), die terugvecht en niet bij de pakken neer gaat zitten. Die in beweging blijft. Die zichzelf niet verstopt, maar blijft praten met geliefde, kinderen, familie en vrienden. DNKP wil LEVEN!


Modeshow
Een belangrijk onderdeel van de avond is de presentatie van speciaal ontworpen kleding, hoeden en sloffen voor als je in het ziekenhuis ligt. Zo presenteren onder anderen de ontwerpers Jan Jansen, Maria Olsthoorn, Lobstar Label en Sonja van Oudheusden kleding die lekker zit, mooi staat en waar je je bovenal goed in voelt.

Bewegen
De doelstelling van Mayday! Mayday! is: blijven bewegen, met lichaam en geest. Dat voorkomt dat je neerslachtig achter de Geraniums je lot ondergaat. Daarom is er op de Doe Mee Day veel informatie over sport en beweging, uiterlijke verzorging en ontspanning.

Entertainment
De Doe Mee Day wordt afgesloten door muzikale optredens van Nederlandse topartiesten. Wie? Dat houden we nog even voor ons.

Geringe bijdrage
We zullen alle festiviteiten laten sponsoren. De eerste sponsors hebben zich al gemeld! Van de gasten vragen wij een geringe bijdrage van € 15,-.

Waar en wanneer?
De Doe Mee Day is op zondagavond 9 november 2008 in Mammoni op de Mariaplaats 14 in Utrecht. De Mariaplaats ligt op een steenworp afstand van het Centraal Station. De avond begint om 19.00 uur, en is om ongeveer 23.00 uur afgelopen.


,,Ontwerpen die niet alleen lekker zitten, maar ook nog eens mooi staan en waar je je bovenal goed in voelt”, aldus de stichting maandag. Zo heeft ontwerpster Maria Olsthoorn getekend voor een basispak, bestaande uit een stretch T-shirt en broek. ,,Dit basispak kan in een mum van tijd omgetoverd worden in een prachtige outfit waarmee je door de gangen van het ziekenhuis kunt flaneren.” Het basispak heeft bijpassende hoofddeksels en hoofdbanden. Sonja van Oudheusden ontwierp dusters voor dames en heren waardoor ,,patienten zich een beetje positiever voelen”.


Stichting MAYDAY! MAYDAY! is er voor (ex)kankerpatienten. Voor mensen die geen zin hebben om de moed op te geven! Die op een zo normaal mogelijke manier weer midden in het leven willen staan en geloven dat de diagnose kanker niet altijd dood betekent. Op deze site kunnen lotgenoten elkaar treffen en zien dat ze er niet alleen voor staan.


Bron:www.ad.nl

Recente artikelen