Ontslagprocedure aangevraagd na bijna verdrinking patiënt Sensis

Array

Sensis heeft de ontslagprocedure in gang gezet voor de medewerkster die op 5 oktober jl. betrokken was bij het ongeluk tijdens het baden van een bewoonster van woon- en dagcentrum de blauwe kamer. De bewoonster is die avond alleen achtergelaten in de badkamer. Dit was tegen de richtlijnen en afspraken in. Een maand eerder waren hierover nog duidelijke instructies gegeven. Toch heeft de medewerkster de badkamer verlaten om elders werkzaamheden uit te voeren die meer tijd in beslag namen dan even heen en weer lopen om iets te pakken. De conclusie na intern onderzoek was dat er echt sprake is geweest van fout handelen en dat we als organisatie hierin onze verantwoordelijkheid moeten nemen. Vanzelfsprekend heeft Sensis de medewerker, die intens geraakt is door de situatie, nazorg aangeboden waar zij ook gebruik van maakt.

Het Openbaar Ministerie is in overleg met de Inspectie van Volksgezondheid een justitieel onderzoek gestart. De bewoonster ligt nog steeds in coma in het ziekenhuis. Ze is inmiddels van de intensive care overgeplaatst naar de afdeling neurologie. Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat er geen of nauwelijks kans is op enig herstel. De bewoonster, van 28 en meervoudig gehandicapt, verdronk bijna en ligt nog steeds in coma. De medewerkster had de vrouw, ondanks duidelijke instructies, achtergelaten in het bad om ergens anders iets te doen, wat langer duurde dan even heen en weer lopen om iets te pakken. Tegen de Sensis-medewerkster loopt een strafrechtelijk onderzoek.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen