Sanofi-aventis volgt de aanbeveling van de EMEA om tijdelijk de handelsvergunning van Acomplia® voor patiënten met obesitas en overgewicht op te schorten

0
182

Sanofi-aventis heeft vandaag aangekondigd dat het Europese bureau voor geneesmiddelenbeoordeling (EMEA) de Europese Commissie heeft aanbevolen om tijdelijk de handelsvergunning van Acomplia® (rimonabant) voor de goedgekeurde indicatie van patienten met obesitas en overgewicht op te schorten.

 

 

 

  • · Sanofi-aventis voldoet aan het verzoek van de Europese autoriteiten om tijdelijk de handelsvergunning voor Acomplia®bij patienten met obesitas en overgewicht op te schorten en zal alles in het werk stellen om patienten, artsen en apothekers actief te ondersteunen tijdens dit proces
  • Sanofi-aventis engageert zich om door te gaan met de reeds lopende klinische studies om additionele gegevens aan te leveren voor een herbeoordeling van de balans tussen voor- en nadelen van het gebruik van Acomplia®bij patienten met diabetes en hart- en vaatziekten
  • Voor sanofi-aventis blijft Acomplia®belangrijk bij de behandeling van patienten met obesitas en overgewicht