Sanofi-Aventis: Opschorting Acomplia ongedaan maken

Array

Een medewerkster  Sanofi-Aventis beklemtoont dat de vergunning van het medicijn is opgeschort, maar dat de vergunning niet officieel is ingetrokken. Het laboratorium van het farmaceutische bedrijf is van plan om met argumenten uit te pakken om zo de opschorting ongedaan te maken. De vergunning voor de commercialisering van het medicijn werd opgeschort door de Europese autoriteiten. “Wij blijven geloven dat het winst- en risicoprofiel positief is”, luidt het. Sanofi-Aventis raadt patienten aan om hun arts te raadplegen vooraleer ze hun behandeling onderbreken.

Risico op depressieve gevoelens
Het risico op depressieve gevoelens bij inname van het medicijn, heeft geleid tot de opschorting. Maar dat risico was al lang bekend en stond ook vermeld in de bijsluiter, stelt de medewerkster van Sanofi-Aventis. Acomplia wordt afgeraden aan mensen die depressieve neigingen hebben, maar zou wel verder gecommercialiseerd moeten kunnen worden, vindt de farmagroep.

Verkoop gestopt
Het farmaceutische bedrijf kondigde donderdag aan dat de Europese autoriteiten de vergunning van het medicijn Acomplia hadden opgeschort. Daarop werd de verkoop onmiddellijk gestopt in de 18 landen van de Europese Unie waar het geneesmiddel verspreid werd. De farmagroep Sanofi-Aventis raadt patienten die het medicijn Acomplia gebruiken, aan om hun arts te raadplegen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen