Salarisverlaging thuiszorgmedewerkers Nieuwegein dreigt

Er dreigt een salarisverlaging voor thuiszorgmedewerkers in Nieuwegein. Een situatie waar vakbonden CNV Publieke Zaak en AbvaKabo FNV zich ernstig zorgen over maken. De gemeente Nieuwegein wenst geen rol te spelen in de voorwaarden waaronder werknemers van thuiszorgorganisatie Vitras / CMD overgaan naar nieuwe zorgaanbieders. Tijdens de raadsvergadering van 21 oktober jongstleden werd duidelijk dat wethouder Carla Curvers van Nieuwegein zich niet in de onderhandeling van werknemer en nieuwe aanbieder wenst te mengen. Ook nader overleg tussen de bonden en wethouder Curvers heeft niet tot herziening van dit standpunt van de gemeente geleid.

Gevolgen
Dit heeft verstrekkende gevolgen voor de werknemers die door Vitras / CMD worden ontslagen en vanuit een situatie van bedreigd ontslag moeten onderhandelen met de nieuwe zorgaanbieder. Bestuurders Raymond Meenink van CNV Publieke Zaak en Sengul Sozen van AbvaKabo FNV stellen dat deze nieuwe zorgaanbieders niet de oude arbeidsvoorwaarden zullen respecteren en werknemers slechts tegen een lager salaris in dienst zullen nemen.


Dupe
Werknemers zijn hiervan de dupe doordat zij door het weigeren van een functie problemen kunnen krijgen met het krijgen van een WW uitkering. Hiernaast lopen de werknemers het risico bij een eerstvolgende aanbesteding, waar een nieuwe aanbieder om de hoek komt, weer een lager salaris aangeboden krijgen. Een ander risico voor werknemers is dat zij een oproepcontract krijgen maar dat het aantal opgeroepen uren afneemt. Ook vanuit deze situatie kan de medewerker geen aanspraak maken op een WW uitkering en is inkomensachteruitgang een feit.


“Door het niet regelen van behoud van arbeidsvoorwaarden komen medewerkers ernstig in de knel en kunnen zij bijna niet anders dan het accepteren van de verslechterde arbeidsvoorwaarden bij de nieuwe
werkgever”, aldus Raymond Meenink en Sengul Sozen. CNV Publieke Zaak en AbvaKabo FNV stellen zich op het standpunt dat dit niet wenselijk is en dat als de gemeente werknemers en kwaliteit wil behouden, behoud van arbeidsvoorwaarden een bittere noodzaak is.


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen