Verzekeraar Menzis dreigt met kort geding tegen Nefarma

Verzekeraar Menzis dreigt Nefarma met een kort geding vanwege de campagne mijnmedicijnvergoeding.nl
Menzis eist dat de website wordt aangepast, dat Nefarma de campagne met onmiddellijke ingang stopzet en rectificaties plaatst in landelijke dagbladen. Als Nefarma niet aan deze eisen tegemoetkomt, zal de verzekeraar een kort geding aanspannen. Nefarma zal in de loop van de dag inhoudelijk reageren op de eis van Menzis.

De website heeft tot doel verzekerden inzicht te bieden in de verschillen tussen zorgverzekeraars op het vlak van vergoeding van geneesmiddelen. Aangezien geneesmiddelen een belangrijk onderdeel zijn van de gezondheidszorg, adviseert Nefarma bij de keuze van zorgverzekeraar ook de verschillen tussen medicijnvergoedingen in de overweging te betrekken. Niet alleen bij het aanvullende pakket, maar ook in de basisverzekering voeren niet alle verzekeraars eenzelfde beleid.

Om het bestaan van de website bekendheid te geven, is Nefarma op 28 oktober begonnen met een campagne. Deze bestaat uit advertenties in landelijke dagbladen, artikelen in huis-aan-huisbladen en banners op internet.
De website geeft nadrukkelijk geen advies, maar biedt feitelijke informatie. De informatie is afkomstig van de verzekeraars zelf. De website is opgesteld door het onafhankelijk bureau Scanwork.

Recente artikelen