De grote griepmeting weer van start

De Grote Griep Meting 6 begint 1 november 2008 en loopt tot 1 mei 2009. Ook in het nieuwe winterseizoen hopen we met uw medewerking weer een nieuwe griepmeting uit te voeren.

In onderstaande kaart van Belgie en Nederland wordt een beeld geschetst van deelname aan en het resultaat van de GroteGriepMeting. Het betreft hier steeds de situatie van een week geleden. De metingen worden uitgevoerd van 1 november tot en met 1 mei. Buiten deze periode biedt de kaart geen actueel beeld. Voor meer informatie uitleg en historie verwijzen wij u naar:

www.degrotegriepmeting.nl


Word griepmeter!


Waar gaat het project deGroteGriepMeting over?

Elk jaar trekt in de herfst en de winter een griepplaag over Noord-Europa; gemiddeld wordt 10% van de Nederlanders door de ziekte getroffen. Ook dit jaar probeert deGroteGriepMeting zoveel mogelijk gegevens te verzamelen over het verloop van de ziekte, door ‘gewone’ mensen te vragen via de website http://www.degrotegriepmeting.nl/ wat voor symptomen ze hebben (zere keel, koorts, snotterigheid, …). Met die gegevens kan een uniek inzicht worden verkregen in de griep in ons land.

Waar komen de gegevens vandaan?
Iedereen kan zich aanmelden als ‘Griepmeter’, en hoe meer mensen zich aansluiten hoe beter de meetgegevens worden, en hoe meer we zullen leren over de griepepidemie. Het project wordt vanuit Nederland geleid, maar bestreikt het gehele Nederlandse taalgebied.
Iedereen in Belgie en Nederland die het Nederlands verstaat is welkom!


Door wie wordt de GroteGriepMeting uitgevoerd?
DeGroteGriepmeting is een initiatief van: Kennislink, CWI, Natuurwetenschap & Techniek, Katholieke Universiteit Leuven, Erasmus MC Rotterdam, Kennisnet, NIBI, RIVM, NIVEL, NVON, de Digitale School, CMO en Martin Takken. De vijfde Grote Griepmeting wordt georganiseerd door het Grote Griepmeting team onder leiding van Carl Koppeschaar en Ronald Smallenburg en wordt financieel ondersteund door: Dr.A.Vogel, Solvay Pharmaceuticals, Sanofi Pasteur MSD, Astronet, Acquisto Inter BV en Insights International.De Grote Griepmeting opereert volstrekt onafhankelijk van welke sponsor of adverteerder dan ook: organisatorisch, inhoudelijk, wetenschappelijk of anderszins. Ook het bijbehorende lesmateriaal is door deskundigen samengesteld zonder enige beïnvloeding van sponsors of adverteerders.
©deGroteGriepMeting.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen