De grote griepmeting weer van start

0
763

De Grote Griep Meting 6 begint 1 november 2008 en loopt tot 1 mei 2009. Ook in het nieuwe winterseizoen hopen we met uw medewerking weer een nieuwe griepmeting uit te voeren.

In onderstaande kaart van Belgie en Nederland wordt een beeld geschetst van deelname aan en het resultaat van de GroteGriepMeting. Het betreft hier steeds de situatie van een week geleden. De metingen worden uitgevoerd van 1 november tot en met 1 mei. Buiten deze periode biedt de kaart geen actueel beeld. Voor meer informatie uitleg en historie verwijzen wij u naar:

www.degrotegriepmeting.nl


Word griepmeter!


Waar gaat het project deGroteGriepMeting over?

Elk jaar trekt in de herfst en de winter een griepplaag over Noord-Europa; gemiddeld wordt 10% van de Nederlanders door de ziekte getroffen. Ook dit jaar probeert deGroteGriepMeting zoveel mogelijk gegevens te verzamelen over het verloop van de ziekte, door ‘gewone’ mensen te vragen via de website http://www.degrotegriepmeting.nl/ wat voor symptomen ze hebben (zere keel, koorts, snotterigheid, …). Met die gegevens kan een uniek inzicht worden verkregen in de griep in ons land.

Waar komen de gegevens vandaan?
Iedereen kan zich aanmelden als ‘Griepmeter’, en hoe meer mensen zich aansluiten hoe beter de meetgegevens worden, en hoe meer we zullen leren over de griepepidemie. Het project wordt vanuit Nederland geleid, maar bestreikt het gehele Nederlandse taalgebied.
Iedereen in Belgie en Nederland die het Nederlands verstaat is welkom!


Door wie wordt de GroteGriepMeting uitgevoerd?
DeGroteGriepmeting is een initiatief van: Kennislink, CWI, Natuurwetenschap & Techniek, Katholieke Universiteit Leuven, Erasmus MC Rotterdam, Kennisnet, NIBI, RIVM, NIVEL, NVON, de Digitale School, CMO en Martin Takken. De vijfde Grote Griepmeting wordt georganiseerd door het Grote Griepmeting team onder leiding van Carl Koppeschaar en Ronald Smallenburg en wordt financieel ondersteund door: Dr.A.Vogel, Solvay Pharmaceuticals, Sanofi Pasteur MSD, Astronet, Acquisto Inter BV en Insights International.De Grote Griepmeting opereert volstrekt onafhankelijk van welke sponsor of adverteerder dan ook: organisatorisch, inhoudelijk, wetenschappelijk of anderszins. Ook het bijbehorende lesmateriaal is door deskundigen samengesteld zonder enige beïnvloeding van sponsors of adverteerders.
©deGroteGriepMeting.nl