Keuzehulp ADHD bij kinderen en jeugdigen online beschikbaar

Array

Sinds vorige week is de door het Trimbos-instituut ontwikkelde keuzehulp ADHD bij kinderen en jeugdigen beschikbaar op www.kiesbeter.nl. Keuzehulpen helpen clienten te kiezen uit verschillende medische behandelingen. Een keuzehulp geeft informatie over de verschillende behandelopties, het mogelijke resultaat van elke optie en de kans dat het resultaat ook bereikt wordt. Keuzehulpen gaan verder dan het geven van informatie, omdat ze rekening houden met persoonlijke afwegingen gebaseerd op de individuele waarden en normen van een client.

In de keuzehulp ADHD staat vooral de vraag centraal: “Laat ik mijn kind wel of geen medicijnen gebruiken?”

Het is een vraag waarmee veel ouders worstelen en waarover de omgeving doorgaans een stevige (maar niet altijd gefundeerde) mening heeft. Dankzij de keuzehulp ADHD bij kinderen en jeugdigen kunnen ouders en verzorgers van een kind met de diagnose ADHD nu beter geïnformeerd samen met de behandelaar behandelkeuzes maken.

De keuzehulp is gebaseerd op de multidisciplinaire richtlijn ADHD bij kinderen en jeugdigen.

Sinds 2005 ontwikkelt het Trimbos-instituut keuzehulpen in samenwerking met het Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO, de Nederlandse Patienten Consumenten Federatie (NPCF), het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de Orde van Medisch Specialisten (OMS), TNO-Kwaliteit van leven en de Werkgroep Onderzoek Kwaliteit.

Naast de beschikbare keuzehulpen ADHD en Depressie zal eind november 2008 ook de keuzehulp Angststoornissen bij volwassenen online op www.kiesbeter.nl beschikbaar zijn.


Bron: Trimbos

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen