NPCF tevreden over snelle invoering EPD

Array

De Nederlandse Patienten Consumenten Federatie (NPCF) vindt de snelle invoering van het EPD “Een belangrijke en logische zaak”. Dat elke burger in Nederland daar 1 november jongstleden van op de hoogte is gesteld, is terecht volgens de NPCF. Sterker nog; de NPCF vindt het ‘onbestaanbaar’ dat het EPD nog niet eerder is ingevoerd.

Een van de knelpunten voor de invoering van het EPD was het College Bescherming Persoonsgegevens dat lang overhoop lag met VWS, maar nu ook om is. Dit geldt echter niet voor huisartsen die vrezen dat hun geheimhouding door het EPD in het nauw komt.

“Per 1 januari aanstaande kunnen zorgaanbieders patientgegevens aanleveren voor het EPD”, stelt de NPCF. “Daarom moeten alle Nederlanders nu weten dat ze de keuze hebben om daaraan mee te doen”, praat de federatie de vroege datum goed waarop de informatiebrief is verstuurd. (Bron: ICTzorg)

Marieke Timmer

Marieke Timmer kan voor een serieus gezondheidsprobleem niet zonder de hulp van een echte zorgprofessional. Net zo goed als u voor het uitwerken van een communicatieplan, het ontwerpen van een logo, het bouwen van een website of het schrijven van een nieuwsbrief of folder op patienthoogte eigenlijk niet zonder de kwaliteiten van een communicatieprofessional kunt. Maar dan natuurlijk wel een met kennis van de zorgsector!

One thought on "NPCF tevreden over snelle invoering EPD"

  1. NPCF is net zo doof en blind als Minister Klink zelf. Eenmaal een trein op gang brengen en deze niet tot stilstand willen brengen.
    Meer info: http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/security/2759082/1276896/minister-klink-bedankt.html

Comments are closed.

Recente artikelen