Vervolgopleiding Obstetrie Verpleegkundige UMC St Radboud als een van de eersten opnieuw geaccrediteerd door het College Ziekenhuisopleidingen

Array

De Vervolgopleiding Obstetrie Verpleegkundige van het UMC St Radboud is als een van de eerste in het land opnieuw geaccrediteerd door het College Ziekenhuisopleidingen (CZO). Vanwege een nieuwe landelijke erkenningsregeling, die sinds 1 januari 2008 geldt, moeten alle verpleegkundige vervolgopleidingen de accreditatie halen.


Op 29 oktober zijn de eerste accreditaties uitgereikt aan het Radboud en drie andere Nederlandse ziekenhuizen. Dit gebeurde tijdens een feestelijk symposium van het CZO. Ook de Vervolgopleiding Kinderverpleegkundige van het Slingeland Ziekenhuis ontving het kwaliteitskeurmerk. De Staf Vervolgopleidingen Gezondheidszorg (SVG) van het UMC St Radboud verzorgt voor deze opleiding het theoriedeel.

De accreditaties zijn vijf jaar geldig. Het CZO is het onafhankelijke orgaan dat de opleidingen beoordeeld. Er zullen nog zes andere verpleegkundige vervolgopleidingen van het UMC St Radboud beoordeeld worden. De aanvragen voor deze accreditaties moeten voor 1 december binnen zijn.


Bron:UMCN


Recente artikelen