Bloedbuizen transportbox Sanquin

In vele honderden verschillende donorcentra verspreid over het gehele land worden dagelijks bij 4000 tot 5000 vrijwillige donoren bloeddonaties verricht. Bij iedere bloeddonatie worden 3 buizen bloed gevuld, die centraal getest worden binnen de laboratoria van de afdeling NSS (Nationaal Screeningslaboratorium Sanquin) te Amsterdam.

 

Voor het dagelijkse transport van de tien tot vijftien duizend buizen vanuit het gehele land naar Amsterdam werd gezocht naar een geschikte transportbox. Gezien de aard van de inhoud dient de bak wel aan specifieke voorwaarden te voldoen, te weten aan de zogenaamde ADR wetgeving, het UN 3373 / P650 keurmerk.

 


Engels Logistiek BV heeft al jaren ervaring in het vervaardigen van ADR/UN goedgekeurde bakken voor zowel medisch transport als voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. De transportbox werd ingericht met speciale rekjes waarin de bloedbuizen geplaatst kunnen worden. Deze rekjes worden, samen met absorptiematjes, in een plastic liner geplaatst en komen in het maatwerk isolatie-interieur in de bak te staan. Ten slotte wordt er een verzegeling aangebracht aan de bak zelf.

 

Wilt u meer informatie over de bloedbuizen transportbox of andere ADR/UN goedgekeurde bakken neem dan contact op met Engels Logistiek BV of kijk op www.engels.eu


Recente artikelen