Meldactie medicijnen van start

Array

Maandag startten de regionale Zorgbelangorganisaties en het Meldpunt Consument en de Zorg een meldactie waarbij mensen hun ervaringen kunnen melden met geneesmiddelen. De meldactie is gekoppeld aan de Week van de Chronisch Zieken die loopt van 7 tot en met 13 november aanstaande.


Als belangenorganisaties van patienten krijgen de NPCF en regionale Zorgbelangorganisaties regelmatig vragen en klachten van mensen over geneesmiddelen. Waarom krijg ik van mijn zorgverzekeraar geen vergoeding voor mijn medicijn? Hoe komt het dat ik ineens een ander medicijn krijg van mijn apotheek? Wie controleert of ik verschillende medicijnen bij elkaar kan gebruiken? Hoe kan het dat de prijs van mijn medicijn steeds verandert?

De organisaties willen graag een beter beeld krijgen van de knelpunten en roepen iedereen op dit soort ervaringen te melden.

U kunt uw ervaring melden via www.consumentendezorg.nl of u kunt hier klikken voor de vragenlijst over de meldactie.

Met deze meldactie willen de organisaties antwoord krijgen op de volgende vragen:

– Hoe ervaren met name chronische patienten hun leven met medicijnen
– Hoe staat het met informatieverstrekking en voorlichting bij de apotheek, bijsluiters en bijwerkingen – Hoe staat het met de veiligheid van medicijngebruik
– Wat weten patienten van medicijnkosten
– Welke ervaringen hebben patienten met veranderen van medicijn.

De meldactie loopt van maandag 3 november tot en met zondag 16 november. De resultaten van de actie worden door de NPCF en regionale Zorgbelangorganisaties gebruikt om gerichte verbeteringen af te dwingen.

Bron: Consumentendezorg

Recente artikelen