Gezocht: kandidaten voor de Fakkelprijs 2008

Array

Op 3 december is het weer zover: voor de derde maal vindt de uitreiking van de Fakkelprijs plaats. Op de Europese dag van de gehandicapten beloont de CG-Raad een landelijke politicus, lokale politicus, lokale ambtenaar en een onderneming die dit jaar het beste de belangen van chronisch zieken en gehandicapten in het oog hebben gehouden.

Wat is het doel van de Fakkelprijs?
De Fakkelprijs heeft tot doel mensen in het zonnetje te zetten die zich hebben ingezet voor deelname van chronisch zieken en gehandicapten aan de maatschappij. Zij dienen als voorbeeld met hun activiteiten om mensen met een beperking als een ieder mee te laten doen in de samenleving. Hiervoor krijgen zij een symbolische fakkel uitgereikt. De CG-Raad hoopt dat hun vuur zich verder verspreid.


Wie kan ik nomineren?

De Fakkelprijs kent vier categorieen: een landelijke politicus, een lokale politicus, een lokale ambtenaar en een onderneming. Denk bijvoorbeeld aan een politicus die streeft naar gelijke behandeling, een lokale bestuurder die voorvechter is van toegankelijke openbare gebouwen en aan het bedrijf dat speciale kleding maakt voor mensen in een rolstoel. Let op: het moet gaan om externe kandidaten, kandidaten die niet bij belangenorganisaties voor chronisch zieken en gehandicapten werken.

Hoe kan ik iemand nomineren?

Nomineer uw kandidaat en zet hem of haar dit jaar in het zonnetje! U kunt tot 15 november kandidaten nomineren voor de prijs. Vermeld naam van de kandidaat, de categorie en een motivatie voor de kandidaatstelling en stuur deze naar [email protected].

Bron:CG-raad


Recente artikelen